Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hong Kong: Confruntări între forţele de ordine şi susţinători ai mişcării de independenţă

hong kong

Activiştii din mişcarea de independenţă din Hong Kong s-au bătut duminică seara cu poliţiştii la un protest organizat în faţa biroului reprezentantului Chinei, informează Reuters. 

Manifestanţii s-au adunat să protesteze faţă de încercările Beijingului de a înăbuşi mişcarea de independenţă şi au aruncat cu sticle şi conuri rutiere către poliţiştii care au răspuns cu gaze lacrimogene. Un protestatar a fost arestat. 

O decizie luată luni de către un comitet al parlamentului chinez, Congresul Popular Naţional, le interzice unor parlamentari nou-aleşi să îşi ia în primire poziţiile în legislativul din Hong Kong. 

Perechea a jurat credinţă "naţiunii Hong Kongului" şi a afişat o pancartă cu mesajul "Hong Kong nu este China" în timpul ceremoniei de învestire. Jurământul lor nu a fost luat în considerare şi guvernul local i-a dat în judecată pentru a le interzice o nouă încercare. 

Situaţia este văzută de mulţi membri ai elitei financiare şi juridice ca un test important pe care hubul financiar îl are de trecut după ce China a preluat controlul acum două decenii. Mulţi se tem că statul de drept şi independenţa legislativă sunt ameninţate, scrie Reuters. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.