Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hong Kong reduce la trei zile carantina pentru turiștii străini

Freepik.com
Hong Kong

Hong Kong va reduce la trei zile perioada de carantină pe care trebuie să o petreacă cei care sosesc din străinătate, plus patru zile de monitorizare a stării de sănătate, aceasta fiind cea mai recentă măsură de relaxare a restricțiilor de călătorie, potrivit Bloomberg.

Persoanele care sosesc în Hong Kong din străinătate vor trebui să petreacă trei zile în carantină la hotel, iar apoi vor putea să efectueze cele patru zile de monitorizare a stării de sănătate, a anunțat luni șeful executivului John Lee.

Perioada de patru zile presupune reguli relativ lejere, călătorii putând să își părăsească locuințele și fiind restricționați doar în locurile cu risc ridicat. Astfel, în timpul celor patru zile de supraveghere, călătorii pot merge în birouri și centre comerciale și pot lua transportul public, cu condiția să facă zilnic un test rapid, conform Mediafax.

Noile reguli intră în vigoare vineri.

Relaxrea restricțiilor în ceea ce privește carantina a fost decisă după eliminarea suspendărilor de zbor din 7 iulie, care impuneau interdicții rapide pe anumite rute dacă acestea aduceau din greșeală pasageri infectați cu Covid.

„Vrem să reducem impactul carantinei asupra activităților noastre economice, precum și asupra legăturii noastre cu lumea”, a declarat Lee în cadrul unei ședințe.

Regulile stricte - într-un moment în care o mare parte din restul lumii a renunțat la restricțiile Covid - au descurajat călătorii și au subminat viitorul Hong Kong-ului ca centru financiar internațional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.