Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hong Kong se pregătește să lanseze ETF-uri pentru Bitcoin și Ethereum

imf.org
crypto

Potrivit unor informații recente publicate de Bloomberg, se preconizează că Hong Kong va aproba lansarea ETF-urilor pentru Bitcoin și Ethereum luni, 15 aprilie. Surse apropiate situației au indicat că o filială internațională a Harvest Fund Management Co., o companie chineză de administrare a investițiilor, și un parteneriat între Bosera Asset Management (International) Co. și HashKey Capital sunt printre cei care ar putea primi aprobarea pentru aceste fonduri.

Raportul Bloomberg adaugă că ambele companii plănuiesc să lanseze ETF-urile până la sfârșitul lunii, după obținerea acordului necesar din partea Securities and Futures Commission și finalizarea procedurilor de listare cu Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd.
Se așteaptă ca decizia privind aprobarea ETF-urilor pentru Bitcoin și Ethereum să fie anunțată luni, deși această dată nu este garantată și ar putea suferi modificări.
Această evoluție este anticipată cu mare interes, având în vedere că pe 10 aprilie, Securities and Futures Commission a actualizat lista fondurilor care administrează active virtuale, un semn că prima tranșă de ETF-uri Bitcoin ar putea fi pe cale să fie aprobată.
Decizia Hong Kongului de a aproba ETF-urile ar avea un impact semnificativ la nivel global, având în vedere statutul său de centru financiar de top. Aprobarea ar putea stimula investiții de până la 25 de miliarde de dolari în produsele crypto, conform unui raport al furnizorului de servicii cripto Matrixport.
Această potențială aprobare vine la câteva luni după ce SEC din SUA a autorizat ETF-urile Bitcoin în țară, un eveniment care a generat o mare efervescență în industria cripto.
În momentul acesta Bitcoin se tranzacționa la peste 70.000 de dolari, iar Ethereum la peste 3.500 de dolari, conform CoinMarketCap.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.