Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hong Kong va cere Beijingului să decidă dacă avocaţii străini pot pleda în cazuri de securitate naţională

Freepik.com
Hong Kong

Guvernul din Hong Kong va cere Comitetului permanent al Congresului naţional al poporului chinez să decidă dacă avocaţii străini pot pleda în cazuri de securitate naţională, a declarat luni liderul hong-konghez John Lee, transmite Reuters.

Anunţul lui Lee a survenit la câteva ore după ce Curtea Supremă din Hong Kong a hotărât că un avocat britanic îl poate reprezenta în justiţie pe omul de afaceri Jimmy Lai, potrivit Agerpres.

Prin această decizie a fost respins apelul înaintat de guvern pentru interzicerea avocaţilor străini în astfel de speţe în instanţă.

Declanşate pentru a protesta împotriva unui proiect de lege, ulterior abandonat, care ar fi permis autorităţilor din Hong Kong să extrădeze suspecţi către China continentală, manifestaţiile din 2019, ample şi marcate de violenţe grave, s-au transformat într-o mişcare de fond împotriva dominaţiei abuzive a Beijingului asupra acestui teritoriu.

Peste 10.000 de oameni, majoritatea studenţi, au fost arestaţi, iar împotriva a 1.100 dintre ei au fost deschise procese în justiţie.

În urma evenimentelor din 2019, Beijingul a impus în Hong Kong, în iulie 2020, o lege dură privind securitatea naţională care practic înăbuşă orice formă de disidenţă în fosta concesiune britanică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.