Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HORA vrea să dea Guvernul în judecată! Reacția lui Florin Cîțu: 'Aici nu înțeleg foarte mult ce se întâmplă'

Inquam Photos/ Octav Ganea
negocieri coalitie florin citu

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat, joi, întrebat despre decizia HORA de a da Guvernul în judecată, că nu înţelege de ce, întrucât sectorul a beneficiat de foarte multe măsuri de sprijin, în ciuda restricţiilor impuse.

Florin Cîţu a fost întrebat joi, ce părere are despre faptul că HORA doreşte să dea Guvernul în judecată pentru că restricţiile impuse în domeniu şi pentru faptul că nu a fost dat ajutorul de stat.

“Aici nu înţeleg foarte mult ce se întâmplă. Îmi aduc aminte că anul trecut tot sectorul nu a plătit impozite tot anul, impozitul specific a fost eliminat şi anul acesta impozitul specific este eliminat până în martie. Sunt multe măsuri de care au beneficiat, şomaj tehnic, plata a 45,5% din salariu pentru cei care s-au întors din şomaj tehnic, deci foarte mult efort. Anul trecut, 4,85% din deficitul bugetar s-a dus către măsuri care să susţină economia”, a afirmat Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîțu SFIDEAZĂ PROTESTATARII: Eu nu văd care e problema

El a precizat că Guvernul a ascultat toate propunerile venite din diverse sectoare economice şi astfel acestea au fost îmbunătăţite.

“Bineînţeles oricine dacă doreşte să dea în judecată Guvernul, foarte bine. Eu cred că aceste măsuri nu sunt cele mai potrivite având în vedere situaţia prin care trece România şi eforturile pe care le face acest Guvern. De fiecare dată am ascultat de la toate sectoarele din economie propunerile, le-am îmbunătăţit, ceea ce noi am implementat. Am spus că nu cred că noi deţinem soluţia perfectă. Din discuţiile cu mediul de afaceri şi cu antreprenorii au reuşit soluţii, le-am implementat. Eu zic că lucrurile merg ok”, a precizat premierul.

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a anunţat recent că au fost demarate procedurile pentru a acţiona în instanţă GUvernul, în special pentru restricţionarea activităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.