Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Cine va prelua șefia ANPC, după iminenta demisie a lui Horia Constantinescu (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
horia constantinescu anpc

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a anunțat joi dimineață că renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa.

El spune că demisionează pentru a-și dedica timpul campaniei electorale. „Trăiesc senzația unui divorț prin acord, dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanța mă motivează enorm”, a precizat Constantinescu, într-un anunț pe pagina sa de Facebook.

El a menționat că nu va pleca definitiv din ANPC, ci va rămâne „comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat)”.

„Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorității. Las o instituție funcțională, cu pași importanți făcuți către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă și cu performanțe notabile (...) Pregătesc partajul; las autorității câteva sute de ore suplimentare, proiecte și o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate și o reputație impecabilă în această poziție”, a mai scris președintele ANPC.

UPDATE ora 11.15:

Funcția de președinte ANPC va fi preluată, au declarat joi surse din coaliție pentru Știripesurse.ro, de către Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Revocarea și numirea în funcție a președintelui ANPC se realizează prin Decizie a prim-ministrului.

UPDATE ora 12.30:

„Nu am demisionat! După discuţiile de la nivelul guvernului voi comunica exact data şi parcursul. Sunt proiecte importante în plină desfăşurare şi trebuie să nu le pun în pericol”, a preciat ulterior, Constantinescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.