Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horia Georgescu arată cu degetul spre DNA după motivarea ÎCCJ: 'De aproape patru ani, trăiesc un coșmar'

National Integrity Agency President Horia Georgescu speaks during an interview inside his office in Bucharest

Horia Georgescu, fost șef ANI, dezvăluie într-o postare pe Facebook că de aproape patru ani trăiește un coșmar din cauza acuzațiilor „inventate” ale procurorilor DNA. Reacția lui Georgescu vine după ce completul de trei judecători de la Înalta Curte a redactat motivarea în dosarul ANRP2.

„De aproape patru ani, trăiesc un coșmar care m-a târât în arest și în săli de judecată, m-a exilat din viața publică și m-a supus la încercări psihice foarte grele. Totul din cauza unor acuzații fără fundament pe care procurori fără morală și fără discernământ mi le-au aruncat cinic în spinare. Iar azi aflăm cu toții că acele acuzații au fost pur și simplu inventate de către DNA: rechizitoriul nu are logică, nu are probe, expertizele sunt contradictorii, urmărirea penală a fost făcută pe repede înainte. Nu e, așadar, deloc de mirare că alte persoane acuzate de aceleași "infracțiuni" ca cele imputate mie au fost achitate de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Un verdict pe care îl aștept și eu anul acesta. După, repet, cel puțin patru ani de procese absurde despre care vom mai vorbi curând.”, scrie Horia Georgescu pe Facebook.

Mihai Fifor atac VIRULENT la adresa lui Klaus Iohannis: Este într-o campanie electorală disperată

La începutul anului 2018, Horia Georgescu a fost condamnat în primă instanță la 4 ani de închisoare în dosarul ANRP. Condamnarea nu este definitivă, urmând calea de apel la ICCJ.

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a achitat pe aproape toți membrii Comisiei Centrale de Stabilire a Despăgubirilor din Autoritatea Națională de Retrocedare a Proprietăților (inclusiv pe Alina Bica), în iunie 2018, după ce a constatat că rechizitoriul fusese întocmit eronat.

Conform ÎCCJ, rechizitoriul fusese întocmit în mod ilogic, era bazat pe rapoarte contradictorii de evaluare și chiar pe pasaje legislative inventate.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la completul de cinci judecători al ÎCCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.