Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horia Simu la ÎCCJ: Este 'puţin nedrept'...

horia simu

Omul de afaceri Horia Simu a declarat marţi că fostul consilier la Preşedinţie Daniel Moldoveanu a luat 25% din cei 7 milioane de euro primiţi de el de la ANRP, susţinând că "este puţin nedrept" că acesta nu a fost pus sub acuzare de DNA. 

Horia Simu s-a prezentat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a avut loc un prim termen în dosarul în care a fost trimis recent în judecată pentru că ar fi primit despăgubiri nelegale de la ANRP pentru un teren din municipiul Constanţa, supraevaluat cu 7,7 milioane euro. Printre cei care au intervenit în favoarea lui Horia Simu s-ar afla şi Daniel Moldoveanu.

Continuă campania de epurare din Turcia: Noi arestări de generali


"Domnul consilier a venit la mine, spunându-mi că poate să rezolve aceste dosare, el cunoscându-se în prealabil cu doamna Crinuţa Dumitrean, cu care eu nu m-am cunoscut. (...) Ceea ce este nedrept în acest dosar, este inversarea cazualităţii şi sunt acoperiţi autorii morali ai acestui dosar. Domnul Daniel Moldoveanu este autorul moral al acestui dosar. Dânsul a făcut şi alte activităţi economice care nu ţineau de fişa postului domniei sale şi faptul că nu este nici măcar prezent în acest dosar este puţin nedrept", a declarat Simu, informează Agerpres

Răspunzând unei întrebări, el a susţinut că Moldoveanu a luat 25% din cei 7 milioane de euro primiţi de la ANRP. 

În rechizitoriul întocmit de DNA se arată că persoane cu funcţii de conducere din Administraţia Prezidenţială, Ministerul Mediului şi RAAPPS au intervenit pentru ca Horia Simu să obţină, în anul 2011, despăgubiri nelegale de la ANRP pentru un teren din municipiul Constanţa.

Firea are 'un of'. Replică pentru cei nemulțumiți că a interzis manifestările sportive pe Kiseleff


Procurorii mai susţin că o persoană, care la acel moment ocupa funcţia de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, i-a intermediat lui Simu o întâlnire cu prefectul judeţului Constanţa. 

"În acelaşi scop al obţinerii cât mai urgente a despăgubirilor, inculpatul Simu Horia, prin intermediul (...) - consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale la acea dată, s-a întâlnit cu prefectul judeţului Constanţa (...) şi a obţinut sprijinul acestuia pentru soluţionarea favorabilă şi urgentă a dosarului, aspect materializat prin validarea cererii de despăgubire de către Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor şi înaintarea dosarului la ANRP", se mai arată în rechizitoriu. 

Potrivit acestuia, tot prin intermediul unei persoane care avea "o funcţie importantă" în cadrul Administraţiei Prezidenţiale a ajuns Horia Simu şi la Crinuţa Dumitrean, care era preşedinte al ANRP. 

"În urma demersurilor pe care le-a făcut la nivelul Primăriei Constanţa şi a Instituţiei Prefectului (...) se reuşise ca dosarul să ajungă la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, astfel încât inculpatul Simu Horia a avut nevoie de alte persoane care să-i mijlocească legătura cu (...) inculpata Dumitrean Crinuţa Nicoleta. Profitând de relaţia profesională şi de prietenie cu (...), care deţinea o funcţie importantă la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, inculpatul Simu Horia i-a transmis acestuia disponibilitatea sa de a ceda un procent de 25% din drepturile deţinute în dosarul de despăgubire nr. 22804/FFC/2010 pentru obţinerea cât mai urgentă şi într-un cuantum cât mai mare de despăgubiri de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Astfel, (...), prin intermediul (...) - director tehnic în cadrul RAAPPS, a apelat la (...) - director general al aceleiaşi regii, despre care avea cunoştinţă că se află într-o relaţie specială cu inculpata Dumitrean Crinuţa Nicoleta, şi i-a transmis disponibilitatea inculpatului Simu Horia ca pentru urgentarea şi soluţionarea dosarului de despăgubire să cedeze 25% din totalul drepturilor litigioase pe care le achiziţionase anterior", mai susţin procurorii anticorupţie. 

În schimbul sprijinului acordat, Horia Simu i-ar fi cedat persoanei din cadrul Administraţiei Prezidenţiale 10% din drepturile litigioase, printr-un intermediar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.