Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hotărâre definitivă a Curții de Apel: Silvestru Șoșoacă rămâne condamnat pentru ultraj

Inquam Photos / Octav Ganea
silvestru sosoaca

Silvestru Șoșoacă, soțul (în proces de divorț) senatoarei Diana Șoșoacă, rămâne condamnat pentru ultraj, potrivit unei hotărâri definitive a Curții de Apel București. Instanța a respins apelul împotriva sentinței Judecătoriei Sectorului 1 prin care Șoșoacă a fost condamnat penal la 180 de zile-amendă.

  • Solutia pe scurt: Decizia penală nr.423/A din 11.04.2024 - În temeiul art.421 alin.1 pct.1 lit.b C.p.p. respinge, ca nefondate, apelurile declarate de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA SECTORULUI 1 BUCUREŞTI şi de apelantul-intimat-inculpat ŞOŞOACĂ DUMITRU SILVESTRU împotriva sentinţei penale nr.359 din data de 28.04.2023 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti – Secţia Penală, pronunţate în dosarul nr. 4313/299/2022. În temeiul art.275 alin.2 C.p.p. obligă pe apelantul-intimat-inculpat ŞOŞOACĂ DUMITRU SILVESTRU la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în apel în cuantum de 1.000 lei. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispozi?ia părţilor ?i a parchetului, prin mijlocirea grefei, azi, 11.04.2024. Document: Hotarâre 423/2024 11.04.2024

Context

Silvestru Șoșoacă a fost acuzat de agresiune asupra polițistului Gheorghe Teodor Bălășoiu, care s-a deplasat la biroul de avocatură al senatoarei urmare a acuzațiilor că aceasta ar fi reținut în mod ilegal o echipă de reporteri italieni de la Rai Uno și pe jurnalista Delia Marinescu, colaboratoarea lor din România, care la acea vreme era angajată de Scena9. Incidentul a survenit în timp ce jurnaliștii doreau să realizeze un interviu cu Diana Șoșoacă, cunoscută pentru opoziția sa față de vaccinurile anti-COVID-19, într-un moment în care România se afla aproape de coada clasamentului european privind vaccinarea în timpul pandemiei.

În 13 decembrie 2021, Dumitru Silvestru Șoșoacă a fost pus sub urmărire penală pentru că ar fi lovit un polițist, potrivit comunicatului Parchetului Sector 3 din București de la acea vreme. „La data de 10.12.2021, în jurul orei 16, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenția organelor de poliție la un imobil din Sectorul 1. În momentul în care organele de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, inzbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferințe fizice”, se arată în comunicat. Diana Șoșoacă a respins acuzațiile aduse soțului său și a susținut că ziariștii italieni ar fi agresat-o.

În aprilie 2023, Silvestru Șoșoacă a fost condamnat la 180 de zile-amendă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.