Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hotelul la care nu te poți caza, oricât ai plăti

Rory Hyde/Flickr
hotel

Situat de-a lungul unei autostrăzi în afara orașului Melbourne, în statul australian Victoria, se află Hotelul EastLink. Cel puțin ceea ce pare a fi un hotel înalt, pentru că, în realitate, este doar o construcție neobișnuită.

Proiectat de artistul local Callum Morton, Hotel EastLink a fost inaugurat în 2007 și de atunci îi derutează pe automobiliști. Nu este la fel de mare ca un hotel înalt - 20 de metri înălțime, 12 metri lățime și 5 metri grosime - dar trecând pe lângă el cu viteză mare pentru prima dată, este foarte greu de spus, așa că nu este de mirare că oamenii îl caută online și chiar sună pentru rezervări, scrie odditycentral.com.

Ca să fie și mai confuz, noaptea, unele dintre ferestre sunt luminate, ceea ce face să pară că unele dintre camere sunt ocupate. Dar nu există camere, iar în clădire nu se poate intra, deoarece întreaga clădire este o sculptură concepută în scopuri pur ornamentale.

Iluzie derutantă

"Automobiliștii îl vor vedea din mașină ca pe un hotel real și poate că, în timp, ca pe o recuzită ciudată și de-scalată care a scăpat dintr-un parc tematic sau de pe un platou de filmare", a descris artistul Callum Morton conceptul acestui proiect la începutul anilor 2000. Acum, aproape două decenii mai târziu, creația sa încă se joacă cu mințile oamenilor care trec pe lângă ea pe drumul cu taxă EastLink din cartierul Dandenong din Melbourne.

La început, clădirea mare și dreptunghiulară cu un semn mare și roșu "HOTEL" în partea de sus pare destul de normală, dar apoi începi să realizezi că nu este atât de impunătoare pe cât ar trebui să fie și că este situată în mijlocul unui câmp sterp, iar atunci lucrurile încep să devină confuze. Dar totul este conceput...

"Cred că este destul de interesant modul în care, punând ceva într-un spațiu care este ușor seducător sau este puțin ciudat, poate că se schimbă modul în care oamenii se gândesc la artă", a declarat Callum Morton despre lucrarea sa unică.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.