Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hoți INGENIOȘI, SĂLTAȚI de DIICOT - Cum au dat țepe în trei județe cu bani falși

diicot

Patru persoane din județul Hunedoara au fost duse, luni, la audieri la sediul DIICOT Caraș-Severin, fiind suspectate că, în ultimele luni, au falsificat bancnote de 50 și 100 de euro, cu care ar fi cumpărat cai, în urma unor anunțuri de pe internet, din județele Hunedoara, Gorj și Olt.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Caraş–Severin au făcut, luni, cinci percheziţii domiciliare în județul Hunedoara, la persoane suspectate de falsificare de monedă, punerea în circulaţie de monede falsificate şi înşelăciune.

Citește și: Bogdan Licu, REACȚIE INCENDIARĂ după decizia CSM în cazul procuroarei Maria Pițurcă: 'Nu înseamnă că e în regulă'

Potrivit procurorilor, suspecții ar fi falsificat, începând din aprilie 2019, bancnote de 50 și de 100 de euro, pe care le-au plasat în circuitul financiar prin achiziţionarea de bunuri, în special cabaline, în urma unor anunţuri publicate pe internet.

„Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel privind producerea bancnotelor contrafăcute, identificarea viitoarelor victime, modul de plasare a acestora, precum și un palier privind producerea prin fotocopiere a bancnotelor contrafăcute”, au transmis procurorii DIICOT Caraș-Severin.

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate peste o sută de bancnote falsificate, precum şi instrumente folosite la falsificarea acestora.

Patru persoane au fost duse,, în vederea audierii, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin.

Potrivit procurorilor, există suspiciunea că același grup infracțional a acționat și pe raza județelor Gorj și Olt, fiind înregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafăcute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.