Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hoții au furat crucea pe care Papa Benedict al XVI-lea o purta la gât

Papa Benedict

Hoții au furat crucea pe care Papa Benedict al XVI-lea a lăsat-o moștenire parohiei sale în Traunstein. Nu se știe exact care e intenția hoților.

Persoane necunoscute din Bavaria au furat crucea de la gât purtată de fostul Papă Benedict al XVI-lea. Fostul papă a lăsat prin testament crucea purtată la piept parohiei sale din Traunstein, a declarat biroul de stat pentru criminalitate din Bavaria. Acolo, "crucea papală de la piept" a fost furată luni din Biserica Sf. Oswald din oraș.

Făptașii au spart o vitrină înfiptă în perete și au furat crucea purtată de fostul suveran la piept. Valoarea obiectului furat nu poate fi cuantificată de Biserica Catolică, informează presa locală.

Nu putem exclude posibilitatea ca acesta să fi fost un act țintit. Furtul a fost detectat încă de luni, iar Poliția a preluat ancheta mai târziu, a declarat un purtător de cuvânt al autorităților.

Marți, forțele Biroului Național de Investigații (LKA) au fost la fața locului pentru a aduna dovezi.

Benedict al XVI-lea a demisionat în februarie 2013, invocând motive de sănătate. El a fost primul cap catolic al Bisericii din 1415 care a făcut acest pas neobișnuit. Apoi a trăit izolat într-o mănăstire din Vatican, unde a murit pe 2022 decembrie 31, la vârsta de 95 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.