Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hotnews și Istodor ne aruncă pe toți în „coșul cu deplorabili”, și nici măcar rațiunea sau istoria nu îi pot opri

merrian webster

Hotnews / Eugen Istodor scriu o odă despre faptul că dicționarul Merriam Webster a recunoscut cuvântul „they” ca fiind „pronume singular non-binar”. Dacă doar definiția „pronume singular non-binar” vă dă dureri de cap, nu v-aș recomanda să citiți oda lui Istodor, dincolo de titlu. Apropo, titlul e așa: "«Nu-s nici bărbat, nici femeie, ci undeva între». Așa mă simt. Nici Dumnezeu, nici extratereștrii, nici dacii liberi nu-mi interzic." Prin urmare, toți cei care spun că există doar bărbați și femei, că 2+2 fac patru, că pământul se rotește în jurul soarelui și nu invers sunt „creștinopați”, „dacopați”, și nebuni care cred în extratereștri.

Cam asta este teza articolului. Crezi că simpla noțiune de „pronume singular non-binar” este o țicneală, pornind chiar de la felul cum sună chestia asta? Ești un „creștinopat” și „dacopat” care se opune „progresului”, se opune noii revoluții culturale care nu stă la discuții, nu îți ascultă argumentele. Dacă i-ai refuzat tezele și cuvintele, oricât de absurde, te-a etichetat de homofob-bigot-fascist-creștinopat și te-a trimis la coșul cu deplorabili / în „the basket of deplorables”.

„Deci, un simplu cuvânt face psihanaliza unei societăți”, ne mai spune articolul. Aici o cam nimerește. Doar că psihanaliza ar trebui să înceapă chiar de la acel editorial de pe Hotnews, pe cât de delirant, pe atât de psihanalizabil. Lui Istodor „they” îi sună a revoluție. Mie îmi sună a neolimbă, a Orwell, a ceva cețos, gol, confuz; îmi sună a ambiguitate și impostură; care arată că elitele contemporane au abandonat rațiunea și sunt gata să îmbrățișeze, cu mult entuziasm, o nouă dictatură. Să ne amintim ce ne-au adus revoluțiile secolului XX, bazate toate pe ambiguitate și impostură – nu luptau ele veșnic pentru „pace”, în timp ce cultivau războiul, pentru „libertate”, în timp ce construiau lagăre și închisori, pentru „clasa muncitoare”, în timp ce îi băgau pe muncitorii disidenți la penitenciar? Revoluțiile astea ne-au adus doar tiranie, mormane de cadavre, genocid.

Citisem recent că pe undeva, prin Statele Unite, un infractor „non-binar” din ăsta – în fapt, bărbat – a declarat că se simte femeie și a cerut să fie închis într-un penitenciar pentru femei.

Noua revoluție ridicată în slăvi de Istodor ne zice că există 278 de genuri. Și rescrie limba fără nici o rușine, în cel mai pur stil orwellian. Repetați după Hotnews / Eugen Istodor: 2+2 fac 5; albul e negru și negru e alb; susținem lupta revoluționară de clasă între elitele „progresiste” și „coșul cu deplorabili” (știrbi, proști, creștinopați); construim societatea revoluționară multilateral dezvoltată în România; „they” este un „pronume singular non-binar”.

___

Comentariu de Gabriel Popa, invitat

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.