Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HSBC elimină până la 15% din cei 2.000 de manageri principali de operațiuni la nivel mondial, în încercarea de a scădea costurile

riskcompliance.ro
HSBC

HSBC elimină până la 15% din cei 2.000 de manageri principali de operațiuni la nivel mondial, în încercarea de a-și reduce personalul de conducere și de a scădea costurile, au declarat două surse, pentru Reuters.

Reducerile de posturi la nivel global la banca cu sediul la Londra vor afecta mai multe unități de afaceri și locații geografice și vor duce la pierderea a cel puțin 200 de posturi, majoritatea cu titlul de Chief Operating Officer (COO), au declarat sursele.

Creditorul și-a restrâns de mai mulți ani afacerea globală, reducând personalul în multe regiuni și ieșind în totalitate din unele țări, în timp ce încearcă să își îmbunătățească rezultatele.

Cele mai recente reduceri sunt deja în curs de desfășurare, a declarat una dintre surse.

Directorul general Noel Quinn a declarat joi că HSBC a identificat reduceri de costuri suplimentare de 1,7 miliarde de dolari pe care le va face anul viitor, în timp ce se luptă pentru a îndeplini obiectivul general de creștere a costurilor cu cel mult 2%, în ciuda presiunilor inflaționiste.

Noul director financiar Georges Elhedery a fost implicat în proiectul de reducere a personalului de conducere, au precizat sursele.

Inițiativa, cu numele de cod Project Banyan, urmează ultimului plan major de concedieri al HSBC din 2020, care a vizat până la 35.000 de persoane la nivel global, la toate nivelurile, potrivit Mediafax.

Trei surse separate au confirmat că reducerile de locuri de muncă erau în curs de desfășurare, în timp ce HSBC se alătură unui cor de alte bănci occidentale care își reduc personalul, în condițiile în care perspectivele economice globale sumbre apasă asupra veniturilor din serviciile bancare pentru afaceri, consumatori și investiții.

Banca cu sediul în Marea Britanie, care realizează cea mai mare parte a veniturilor și profiturilor sale în Asia, se află sub presiunea celui mai mare acționar al său, conglomeratul financiar chinez Ping An, pentru a explora opțiuni de creștere a randamentelor, inclusiv listarea activității sale asiatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.