Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Huawei și-a prezentat la Paris noul telefon, în timpul vizitei președintelui Chinei

TechNews
Huawei

Huawei, al treilea mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, a prezentat marţi, la Paris, nou său model de telefon flagship, P30 Pro, în timpul unei vizite a preşedintelui chinez Xi Jinping în capitala franceză, transmite Reuters, informează News.ro.

Citește și: Rusia a trimis specialiști în securitate cibernetică în Venezuela

Telefonul P30 Pro, care are patru camere pe spate, inclusiv una numită “time of flight”, care ajută inteligenţa artificială să creeze expuneri mai bune, va avea rolul să concureze Galaxy S10 al Samsung şi iPhone X al Apple.

Smartphone-ul are un nou senzor de lumină care detectează culoarea galben, mai degrabă decât verdele, ceea ce va îmbunătăţi semnificativ absorbţia luminii, pentru a crea rezultate mai bune, chiar şi aproape pe întuneric, potrivit Huawei.

P30 Pro, versiunea premium a modelului P30, foloseşte ultramagnetismul pentru vibraţia ecranului, pentru a crea un difuzor atunci când dispozitivul este ţinut în faţă, reducând la minimum orice problemă de sunet în timpul unei convorbiri telefonice.

P30 va avea un preţ de pornire de 799 de euro (902 dolari), iar P30 Pro un preţ de bază de 999 de euro.

Prezentarea smartphone-ului Huawei la Paris a coincis cu vizita preşedintelui chinez Xi Jinping în capitala franceză, unde preşedintele Emmanuel Macron a găzduit o întâlnire la care au mai participat cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a discuta despre schimbările climatice şi comerţ.

Huawei, care este şi cel mai mare producător de reţele de comunicaţii din lume, a fost în atenţia internaţională din cauza acuzaţiilor Statelor Unite potrivit cărora produsele companiei pot fi folosite de Beijing pentru spionaj.

Compania a respins cu fermitate acuzaţiile, iar la începutul acestei luni a dat în judecată guvernul american.

Înainte de vizita la Paris, Xi s-a oprit în Monaco, pentru a marca decizia de anul trecut a principatului de a folosi echipamentele Huawei în reţelele 5G, care a provocat îngrijorare în rândul oficialilor europeni că şi alte ţări îi vor urma exemplul.

Comisia Europeană urmează să ceară ţărilor UE să facă un schimb de date mai amplu pentru a combate riscurile de securitate cibernetică legate de reţelele 5G, dar va ignora apelurile SUA de a interzice utilizarea echipamentelor Huawei destinate reţelelor 5G, au declarat persoane apropiate situaţiei, săptămâna trecută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.