Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Human Rights Watch acuză din nou poliția croată de brutalitate față de imigranți

reuters
tabara refugiati

Organizaţia neguvernamentală Human Rights Watch (HRW) a acuzat marţi poliţia croată că a lovit cu brutalitate migranţii reţinuţi în această ţară, poartă de acces către Uniunea Europeană, relatează AFP preluată de Agerpres.

Această acuzaţie survine după altele similiare formulate de organizaţii precum Medici fără Frontiere (MSF) şi Consiliul Europei. Ele au fost respinse de Zagreb.

'Croaţia este obligată să protejeze solicitanţii de azil şi migranţii. În schimb, poliţia croată i-a bătut cu brutalitate şi i-a trimis peste graniţă', a afirmat HRW.

Organizaţia a precizat că din 20 de migranţi pe care i-a interogat, 16, inclusiv femei şi copii, au susţinut că au fost bătuţi de poliţie cu bastoane, lovituri de picioare şi pumni, le-au fost furaţi banii şi le-au fost confiscate telefoanele mobile.

Telefoanele şi aplicaţiile de navigare reprezintă instrumente deosebit de utile pentru migranţi atunci când încearcă să treacă ilegal frontierele.

Rezultatele acestei anchete 'confirmă creşterea abuzurilor' comise de poliţia croată, afirmă HRW, care cere Zagrebului să efectueze investigaţii.

Sute de mii de migranţi au ales 'ruta Balcanilor' până la închiderea ei în martie 2016. Cu toate acestea, sute de migranţi, în special bărbaţi tineri, continuă să străbată această rută în mod ilegal.

Într-o scrisoare adresată premierului croat Andrej Plenkovic, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, şi-a exprimat îngrijorarea la începutul lunii octombrie în legătură cu cifrele ONU potrivit cărora, din cei 2.500 de migranţi expulzaţi de Croaţia, aproape o treime au fost supuşi violenţelor din partea poliţiei croate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.