Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Human Rights Watch: Serviciile de informaţii şi de securitate venezuelene au torturat membri ai armatei suspectaţi că au complotat împotriva guvernului

Business Insider
tortura afganistan

Serviciile de informaţii şi forţele de securitate venezuelene au închis şi torturat membri ai armatei suspectaţi că au complotat împotriva guvernului, au transmis miercuri Human Rights Watch (HRW) şi organizaţia neguvernamentală venezueleană Foro Penal, potrivit DPA, informează Agerpres.

Unii deţinuţi au fost supuşi unor abuzuri echivalente cu tortura pentru a fi forţaţi să ofere informaţii despre presupuse conspiraţii, conform unui raport al celor două organizaţii.

HRW şi Foro Penal au analizat cazuri în care au fost implicate în total 32 de persoane. Printre victime se numără ofiţeri de armată de diferite ranguri acuzaţi că au complotat împotriva guvernului şi civili acuzaţi de cooperare cu Oscar Perez, un fost rebel din poliţie care a fost ucis în urmă cu un an.

Membri ai familiilor suspecţilor au fost de asemenea reţinuţi pentru a obţine de la ei informaţii despre localizarea acuzaţilor şi supuşi uneori unor "abuzuri serioase", conform raportului.

Printre abuzurile comise asupra deţinuţilor s-ar fi numărat bătăi, asfixieri, tăierea tălpilor cu lama, şocuri electrice, privarea de mâncare, interdicţia de a merge la toaletă şi ameninţări cu moartea.

Acuzaţiile împotriva suspecţilor, care au inclus trădarea şi instigarea la rebeliune, nu au fost susţinute de probe, potrivit avocaţilor victimelor, citaţi în raport.

Citește și: Partidul Popular (dreapta) şi Ciudadanos (centru) din Spania au obţinut sprijinul indispensabil al partidului de extremă dreaptă Vox pentru a guverna

HRW a întrebat guvernul venezuelean despre probele împotriva suspecţilor, dar nu a primit răspuns.

Cazurile analizate au urmat un tipar răspândit de abuzuri asupra deţinuţilor în Venezuela, unde peste 12.800 de persoane au fost arestate din 2014 în legătură cu proteste antiguvernamentale, conform Foro Penal. Peste 7.500 dintre ele au fost eliberate condiţionat.

Raportul a fost publicat cu o zi înainte ca preşedintele Nicolas Maduro să fie învestit pentru al doilea mandat, considerat în bună măsură ca fiind ilegitim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.