Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hunedoara: 1.700 de tone de haine şi încălţăminte uzate, importate ca deşeuri, blocate la vânzare în Valea Jiului

Publi24
haine second hand

Hunedoara: 1.700 de tone de haine şi încălţăminte uzate, importate ca deşeuri, blocate la vânzare în Valea Jiului

Aproximativ 1.700 de tone de articole textile, încălţăminte şi jucării, care au fost importate în România ca "deşeuri", au fost sigilate de autorităţi în două depozite second-hand din Valea Jiului, poliţiştii susţinând că produsele ar fi urmat să fie puse în vânzare prin diverse magazine de profil, a informat joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, potrivit Agerpres.

Situaţia a fost sesizată poliţiştilor de către un reprezentant al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) Bucureşti, care se afla la un depozit second-hand din oraşul Lupeni, unde fusese depistat un transport neconform de deşeuri şi haine.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Petroşani, care, împreună cu reprezentanţi ai ANPC, OPC Hunedoara şi Gorj, precum şi ai Gărzii de Mediu Hunedoara, au efectuat verificări la punctul de lucru din Lupeni al societăţii comerciale în cauză şi la sediul social al firmei din oraşul Uricani.

"În urma verificărilor efectuate, reprezentanţii ANPC au dispus sigilarea şi lăsarea în custodie a aproximativ 1.700 de tone de articole uzate de diferite sortimente, textile, jucării, încălţăminte, importate din afara României ca 'deşeuri'. Articolele se aflau în două depozite şi urmau să fie puse în vânzare, în magazine de profil", a precizat IPJ Hunedoara.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, transportul sau valorificarea de deşeuri, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.