Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hunor, reacție față de gestul extremistului Csibi Barna de a rupe drapelul României

Kelemen Hunor

Prezent la Tabara de Vara a UDMR de la Izvoru Muresului, Kelemen Hunor a declarat presei ca atunci când un simbol este distrus sau batjocorit, gestul este de condamnat si intra în domeniul penibilului, pentru ca alimenteaza tensiuni între natiuni sau grupuri etnice.

'Gestul este condamnabil. Orice simbol - indiferent ca este vorba de drapelul României, de drapelul Ungariei sau orice alt drapel - daca este distrus, daca este batjocorit, este în domeniul penibilului si este de condamnat. Indiferent cine face, unde face si cu ce scop face. Fiindca alimenteaza si exacerbarea simbolurilor, tensiuni si conflicte între popoare, între natiuni, între grupuri etnice. Asta este parerea mea, am spus de fiecare data, indiferent daca e vorba de Csibi Barna, daca e vorba de România, e vorba de alt stat', a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

În mediul online a aparut o înregistrare în care Csibi Barna, tânarul din Miercurea Ciuc cunoscut pentru actiunile sale radicale, rupe un tricolor românesc si spune ca are un mesaj catre România, respectiv 'sa se rupa precum steagul din mâna lui'. Acesta mai spune ca 'secuimea are dreptul la propriul steag' si îi îndeamna pe maghiari sa iasa în strada si sa manifeste, 'dar într-un mod linistit'. Potrivit primelor informatii, actiunea la care a participat Csibi Barna s-a desfasurat în Ungaria.

În ultimii ani, tânarul din Miercurea Ciuc s-a ales cu mai multe dosare penale, fiind acuzat de savârsirea unor acte de antisemitism, xenofobie sau instigare la discriminare.

El este cel care a spânzurat o papusa cu chipul lui Avram Iancu în centrul municipiului Miercurea Ciuc, a afisat în fata unui supermarket din Miercurea Ciuc o pancarta pe care scria în limba maghiara 'Rusine sa-ti fie, iar ai cumparat de la evrei', a propus schimbarea denumirii strazii Mihai Eminescu în Attila sau ca municipiul Miercurea Ciuc sa poarte doar numele de 'Csikszereda' (nr: denumirea în limba maghiara).

Csibi Barna a fost angajat al Directiei Generale a Finantelor Harghita, dar în urma actiunii în care a spânzurat o papusa cu chipul lui Avram Iancu a fost detasat la Abrud si apoi la Bucuresti si întrucât nu s-a prezentat la serviciu a ramas fara loc de munca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.