Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hunta militară din Thailanda anunță represalii dure

Thailanda



Autorităţile anticipau acţiuni de protest în mai multe locaţii din capitală, inclusiv într-o zonă din centru unde sunt amplasate mall-uri uriaşe. Armata a interzis adunările politice de cinci sau mai multe persoane.


Aceasta a preluat puterea la 22 mai după ce guvernul condus de premierul Yingluck Shinawatra fusese slăbit de luni de proteste ce au forţat mai multe ministere să îşi suspende activitatea săptămâni la rând şi au condus la diminuarea economiei naţionale. Demonstraţii împotriva loviturii de stat au avut loc la Bangkok aproape zilnic de atunci, cu toate că au fost acţiuni reduse ca intensitate şi scurte ca durată.


Adjunctul şefului poliţiei Somyot Poompanmoung a declarat pentru Reuters că 5.700 de poliţişti şi soldaţi au fost trimişi în centrul Bangkokului, iar unităţi de desfăşurare rapidă erau mobilizate pentru a interveni în alte locuri în caz de nevoie. Mall-uri uriaşe din jurul zonei Ratchaprasong au ales să îşi închidă uşile sau şi-au redus orele de program, în timp ce operatorul reţelei feroviare suspendate Skytrain şi-a închis mai multe gări din zona centrală.


'Este un centru comercial şi trebuie să evităm producerea de pagube în cazul în care autorităţile vor fi nevoite să intervină', a adăugat Somyot, explicând că patronii de mall-uri ar putea avea probleme cu autorităţile dacă spaţiile lor ar găzdui proteste.


La prânz, zona Ratchaprasong era plină cu poliţişti şi reprezentanţi ai presei, însă protestatarii se lăsau aşteptaţi. Totuşi, o femeie singuratică a fost văzută stând într-o intersecţie şi purtând o mască albă pe care era scris cuvântul 'popor'. După câteva minute femeia a fost reţinută de poliţie.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.