Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și-a luat cu suspendare: Unul dintre primarii PNL a scăpat de pușcărie

Traian Ogâgău

Primarul oraşului-staţiune Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud, Traian Ogâgău, de la PNL, a fost condamnat joi, în primă instanţă, la un an de închisoare cu suspendare pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Dosarul a fost înregistrat în decembrie 2018 la Judecătoria Năsăud.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel, atenționează: ‘Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat’

Potrivit deciziei publicate pe portalul instanţelor de judecată, Traian Ogâgău a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, fiind stabilit un termen de supraveghere de doi ani, perioadă în care ar trebui să urmeze un curs de legislaţie rutieră şi să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniul serviciilor publice, chiar în cadrul primăriei pe care o conduce.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Citește și: Iohannis: ‘Virusul este real, nu are culoare politică și nu poate fi interzis prin lege. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor’

În luna februarie, Judecătoria Năsăud l-a mai condamnat pe primarul din Sângeorz-Băi la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Această sentinţă a fost desfiinţată în luna iunie de către Curtea de Apel Cluj, care i-a aplicat primarului, în schimb, sancţiunea avertismentului.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Ce Constituție? Ce drepturi? Toată lumea la izolare! Guvernul LuCovid a luat-o razna de tot!

Traian Ogâgău este singurul primar liberal din mediul urban din judeţul Bistriţa-Năsăud şi şi-a anunţat intenţia de a candida în septembrie pentru cel de-al doilea mandat.

Minuta ședinței de judecată:

”Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin.1 şi 2 Cod de procedură penală, condamnă pe inculpatul OT sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, faptă prevăzută de art. 337 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin.10 Cod de procedură penală, la pedeapsa de 1 an închisoare. Potrivit art. 91 Cod penal rap. la art. 92 alin. 1 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii de 1 an aplicată inculpatului, sens în care stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel, atenționează: ‘Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat’

Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, inculpatul urmează a respecta, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, următoarele măsuri de supraveghere :

• să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bistriţa-Năsăud, la datele fixate de acesta;

• să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

• să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

• să comunice schimbarea locului de muncă;

• să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Citește și: Iohannis: ‘Virusul este real, nu are culoare politică și nu poate fi interzis prin lege. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor’

În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, obligă inculpatul ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să urmeze un curs de legislaţie rutieră. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal, obligă inculpatul ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în domeniul serviciilor publice (întreţinere locuri de agrement, parcuri şi drumuri, salubrizarea localităţii, activităţi în folosul unităţilor şcolare, educative sau socio-culturale), în cadrul Primăriei oraşului Sîngeorz-Băi, jud. Bistriţa-Năsăud.

În baza art. 274 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului, din care suma de 300 lei generată faza de urmărire penală şi 500 lei generată de faza de judecată. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 09.07.2020.

Document: Hotarâre 95/2020 09.07.2020”.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Ce Constituție? Ce drepturi? Toată lumea la izolare! Guvernul LuCovid a luat-o razna de tot! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.