Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și-au finalizat opera: Guvernul a decis oficial să pună pe butuci un sector cheie în economia României

gov.ro
guvern

Ministerul Energiei acordă, pentru acoperirea costurilor cu închiderea exploatărilor miniere Petrila, Paroşeni şi Uricani din cadrul Companiei Naţionale a Huilei, un ajutor de stat de 52,765 milioane lei, arată un proiect de act normativ.

Citește și: Liberalii încearcă să-i 'tragă frâna de mână' lui Iohannis: Solicitări de renunţare la referendum (surse)

Costurile cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă sunt de 10,848 milioane lei, costurile cu reconversia profesională sunt de 900.000 de lei, costurile pentru acoperirea consumului de energie electrică şi contravaloarea cărbunelui pentru salariaţi sunt de 2,227 milioane lei, iar costurile cu închiderea lucrărilor subterane şi de legătură cu suprafaţa de 38,790 milioane lei

Ajutorul de stat este suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei aprobat pe anul 2019.

În conformitate cu prevederile Deciziei CE nr. 787/2010 privind ajutorul de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive, în urma analizei situaţiei tehnico-economice a minelor din cadrul Companiei Naţionale a Huilei, s-a stabilit că exploatările miniere Petrila, Paroşeni şi Uricani vor fi închise în perioada 2011-2018. Pentru a accesa ajutorul de stat acordat conform legislaţiei europene, CNH a întocmit planul de închidere şi documentaţia de finanţare a costurilor de închidere pentru cele trei exploatări miniere. Aceste documentaţii au făcut obiectul notificării transmise spre autorizare Comisiei Europene.

La data de 22 februarie 2012 Comisia Europeană a autorizat România să acorde din fondurile publice un ajutor de 1.169 milioane lei, aproximativ 270 de milioane de euro, în vederea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cele trei unităţi, pe perioada 2011-2018.

În 2012 s-a înfiinţat Societatea Naţională Închideri Mine Valea Jiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.