Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și-au văzut moartea cu ochii, dar au fost salvate de salvamontiști: S-a intervenit pentru 16 persoane, în două cazuri a fost chemat și elicopterul SMURD

Facebook
salvamontisti sfinx platoul bucegilor

16 persoane, aflate în dificultate pe traseele montane, au fost salvate în ultimele 24 de ore de echipele Salvamont din întreaga țară.

Potrivit statisticii, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, s-au primit 21 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. Cinci misiuni a avut Salvamont Brașov, în timp ce salvamontiștii din Sinaia au intervenit de patru ori. Misiuni au mai avut și serviciile Salvamont Lupeni, Vrancea, Râșnov, Vâlcea, Voineasa, Prahova, Hunedoara, Harghita, Argeș și Caraș Severin, scrie mediafax.ro.

În timpul intervențiilor au fost salvate 16 persoane. Ulterior, patru dintre acestea au fost predate Serviciului de Ambulață sau SMURD, pentru a fi transportate la spital. Au fost și două misiuni ale elicopterului SMURD, iar o persoană a decedat și a fost preluată de echipa de la Serviciul IML.

În ultimele 24 de ore s-au mai primit 27 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.