Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și certați, și datori: Mircea Badea și Oreste au datorii uriașe la Fisc

Și certați, și datori: Mircea Badea și Oreste au datorii uriașe la Fisc. Lovitură pentru Mircea Badea şi Oreste Teodorescu. Firma deţinută de cei doi a intrat în faliment, Fiscul având de recuperat suma de 71.497 de lei.

Citeşte şi: Un celebru bucătar a dat o lovitură grea celor de la McDonald’s

Pe vremea când erau prieteni, Mircea Badea şi Oreste Teodorescu au înfiinţat M.B. & O. Production SRL, societate la care ambii deţineau câte 50% din capitalul social şi aveau drepturi de administrator. Firma a raportat activitate doar pentru primii doi ani de funcţionare, astfel că în 2002 a realizat o cifră de afaceri de 103.462 lei şi un profit net de 83.667 lei, iar în 2003 a obţinut un profit net de 25.159 lei, la o cifră de afaceri de 188.471 lei. Ulterior, societatea a intrat în procedură de dizolvare, apoi de lichidare, iar recent s-a trecut la faliment.

Citeşte şi: Scandalul doctoratelor 'îl loveşte' şi pe generalul Gabriel Oprea: Cum a ajuns profesor universitar

Deschiderea procedurii simplificate a falimentului a fost solicitată de lichidatorul POP ŞI ASOCIAŢII IPURL, în urma dizolvării societăţii debitoare, care „a constatat că debitoarea figurează în evidenţele AFP Sector 3 cu un debit în sumă de 71.497 lei, reprezentând obligaţii fiscale neachitate.“ Potrivit aceluiaşi site, Fiscul va solicita atragerea răspunderii patrimoniale a celor doi administratori, Badea şi Oreste, şi nu e exclus să obţină o decizie (parţial) favorabilă, structura datoriilor (conform site-ului ANAF) indicând şi o componentă de stopaj la sursă, plus dobânzi de peste două ori mai mari faţă de debitul de bază, scrie supervizor.

Citeşte şi: DNA 'loveşte' peste tot: Un alt om cu greutate a ajuns în faţa procurorilor / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.