Un celebru bucătar a dat o lovitură grea celor de la McDonald’s

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor

Publicat: 07-12-2015

Actualizat: 08-12-2015

Article thumbnail

Sursă foto: stiripesurse.ro

Un celebru bucătar a dat o lovitură grea celor de la McDonald’s. Jamie Oliver i-a determinat pe reponsabilii lanțului de restaurante de tip fast-food să renunţe la o practică ce făcea produsele de-a dreptul necomestibile.

Citește și: LOVITURĂ pentru românii care lucrează în străinătate: Guvernul le ia din venituri

Procesul nu a fost unul de tip juridic, ci moral, bucătarul reușind să creeze presiunea socială de care era nevoie pentru ca McDonald’s să elimine o substanță nocivă organismului uman din procesul de preparare a hamburgerilor.

Citeşte şi: Scandalul doctoratelor 'îl loveşte' şi pe generalul Gabriel Oprea: Cum a ajuns profesor universitar

Bucătarul a demonstrat în cadrul mai multor emisiuni televizate și documentare felul nesănătos în care sunt gătite produsele McDonald’s și, cel mai important, faptul că lanțul de restaurante fast-food folosește hidroxid de amoniu pentru a transforma carnea stricată în hamburgeri ce par a fi comestibili.

Conform bucătarului, carnea folosită de McDonald’s este din cel mai ieftin tip de carne destinat câinilor. Ca urmare a acțiunilor lui Jamie Oliver, reprezentanții McDonald’s au anunțat că vor schimba rețeta și vor elimina hidroxidul de amoniu din procesul de preparare a hamburgerilor.

Citeşte şi: DNA 'loveşte' peste tot: Un alt om cu greutate a ajuns în faţa procurorilor / VIDEO

O altă inițiativă a celebrului chef a fost să demonstreze felul în care același lanț de restaurante prepară faimoasele Chicken McNuggets. Se pare că acestea sunt gătite din resturile dintr-un pui (grăsimea, pielea și organele interne), care sunt procesate și apoi prăjite, conform toptabu.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Citeşte şi: Încă un greu dus cu cătuşe la DNA: Are legătură cu dosarul lui Ioan Oltean

Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri