Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și Israelul scoate Armata în stradă

Inquam Photos / Octav Ganea
controale politie armata

Guvernul israelian va desfăşura armata pentru a veni în sprijinul patrulelor de poliţie care veghează la respectarea restricţiilor de deplasare impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, transmite vineri Reuters.

În jur de 500 de militari se vor alătura echipelor de poliţie începând de duminică pentru a ajuta la 'patrularea, izolarea şi securizarea anumitor zone, blocarea drumurilor şi la misiuni suplimentare similare', a comunicat armata.

Militarii nu vor purta arme şi 'vor avea misiune de suport sau auxiliară', a declarat locotent-colonelul Jonathan Conricus într-un briefing de presă înaintea anunţului oficial.

Israelul a raportat până în prezent peste 3.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi zece decese.

Săptămâna aceasta, autorităţile au înăsprit carantina parţială, cerându-le cetăţenilor să nu se îndepărteze mai mult de 100 de metri de locuinţele lor şi instituind sancţiuni pentru nerespectarea regulilor.

Israelienilor li s-a cerut să rămână cât mai mult acasă, şcolile au fost suspendate şi multe afaceri s-au închis, ceea ce a provocat peste 500.000 de concedieri.

Banca Centrală a prognozat o contracţie economică de 2,5% în 2020, însă doar dacă actualele restricţii vor fi relaxate cel târziu la sfârşitul lui aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.