Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și la ei se poartă COVID: Belgia intră în alertă, după ce numărul de infectări a crescut

harta belgia

Belgia înregistrează o creştere semnificativă a numărului de contaminări cu noul coronavirus şi trebuie să "acţioneze rapid" pentru a evita noi măsuri de izolare, a avertizat miercuri Centrul naţional de criză, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

"Trebuie să evităm efectul bulgărelui de zăpadă înainte de a provoca o nouă avalanşă", a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai acestui centru, Boudewijn Catry.

O reuniune a Comitetului naţional de securitate a fost convocată joi pentru a examina măsurile care urmează să fie implementate şi posibilitatea înăspririi unora dintre acestea la nivel naţional.

Numărul cazurilor noi în perioada 12-18 iulie a crescut cu 89%, în medie cu 184 de cazuri diagnosticate pe zi, faţă de 98 săptămâna precedentă.

"Este vorba despre persoane tinere, cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani, contaminate în timpul petrecerilor sau adunărilor", a precizat purtătorul de cuvânt. "Cei mai vârstnici nu sunt cei mai afectaţi, însă vom continua să îi protejăm", a completat el.

Citește și: Vestea mult așteptată! Când ar putea fi gata primul vaccin împotriva COVID-19

Marţi, în spitalele belgiene se aflau 178 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 35 la terapie intensivă.

"În prezent, această creştere se accelerează zi de zi, în pofida măsurilor implementate", au avertizat experţii.

Miercuri, bilanţul COVID-19 în Belgia ajunsese la 64.258 de infectări şi 9.805 de decese.

"Comportamentele necorespunzătoare pot declanşa un potenţial nou val de contaminare", a avertizat un alt purtător de cuvânt al Centrului naţional de criză, Antoine Iseux. "Acest lucru ar putea duce la adoptarea de măsuri restrictive, la fel ca în martie-aprilie", a adăugat el.

Printre ţările cele mai afectate de noul coronavirus, Belgia are cel mai mare număr de decese raportat la populaţia sa, cu 85 de morţi la 100.000 de locuitori

Recensământul deceselor cauzate de COVID-19, realizat de către autorităţile belgiene, este unul dintre cele mai exhaustive din lume, fiind incluse decesele posibil legate de virus, însă fără ca această legătură să fi fost dovedită printr-un test.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.