Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și Portugalia anunță revenirea restricțiilor dure după un nou record de infectări. Școlile și magazinele alimentare rămân deschise

Agerpres
Portugalia coronavirus

Guvernul portughez a anunţat sâmbătă noi restricţii începând din 4 noiembrie pentru majoritatea ţării, cerând populaţiei să stea acasă, cu excepţia deplasărilor pentru a ajunge la serviciu, la şcoală sau la cumpărături, şi a cerut companiilor ca angajaţii să lucreze de la distanţă, relatează Reuters preluat de agerpres.

Vezi și: Andi Moisescu are Covid-19. Acum câteva zile soția lui, Olivia Steer

La o zi după ce numărul zilnic de infecţii cu noul coronavirus a atins un nivel record, premierul Antonio Costa a declarat că măsurile vor viza 121 municipalităţi, între care regiunile cheie Lisabona şi Porto.

În zonele afectate locuieşte aproximativ 70% din populaţia Portugaliei, ţară cu aproximativ 10 milioane de locuitori.

''Dacă nu se face nimic, creşterea numărului de infecţii va conduce inevitabil la o situaţie de prăbuşire a sistemului nostru de sănătate'', a declarat premierul portughez în cadrul unei conferinţe de presă televizate.

''Avem o lună foarte grea în faţă. Cel mai probabil vom adăuga mai multe municipalităţi decât vom scoate de pe listă data viitoare'', a spus el.

Portugalia a înregistrat un număr relativ scăzut de 141.279 de cazuri infecţii şi 2.507 de decese, dar cazurile zilnice au atins vineri un record de 4.656 înainte de a scădea la 4.007 sâmbătă, când numărul deceselor a crescut cu 39, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.