Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

I se cere premierului Cîțu să intervină pentru ca oamenii nu mai fie mâncați de urși

Facebook
Florin Cîțu
Deputatul liberal Dumitru Flucus cere Guvernului să intervină pentru ca în România, oamenii să nu mai rişte să fie atacaţi şi chiar mâncaţi de urşi!

Liberalul susține că în ultimii ani ne confruntăm cu o problemă de securitate internă nemaiîntâlnită în niciuna din ţările europene: înmulţirea necontrolată a prădătorilor mari, în special a urşilor şi a lupilor a dus la creşterea atacurilor pe care aceste animale sălbatice asupra oamenilor şi a animalelor domestice şi sălbatice din zonele de deal şi munte.

Citește și: Cei doi bărbaţi atacați de urs în Harghita sunt în stare stabilă, la SJU Miercurea Ciuc

Flucus precizează că autorităţile statului „s-au lăsat intimidate de anumite organizaţii neguvernamentale foarte vocale”.

„Sub pretextul iubirii de animale şi de natură, aceste organizaţii au reuşit să blocheze un sistem care funcţiona foarte bine. Specialiştii din România au reuşit să creeze şi să gestioneze foarte bine un fond forestier de mare valoare şi diversitate, având la acest moment cea mai mare suprafaţă de păduri virgine din Europa. Specialiştii în cinegetică au reuşit să păstreze echilibrul între cele mai mari populaţii de carnivore mari şi celelalte specii de animale sălbatice şi oameni. În ultimii ani, reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale au reuşit să îşi plaseze oameni chiar în guverne. Este interesant de observat cum organizaţii care se numesc neguvernamentale devin de fapt guvernamentale, luând sau influenţând decizii majore ale Executivului”, afirmă liberalul prin intermediul unui comunicat de presă.

Citește și: Activiștii de mediu se revoltă − petiție pentru demiterea ministrului Tanczos Barna

Deputatatul susține că „toată lumea se pricepe acum la protejarea pădurilor, la urşi şi la fotbal”, adăugând că unii oameni politici aflaţi în funcţii de execuţie (din ministerul mediului) speriaţi de presiunile puse de unele ONG-uri, de presă şi de emoţiile false induse de aceştia opiniei publice, au hotărât să nu facă nimic.

Lipsa unui plan pe termen mediu şi inacţiunea au dus la înmulţirea necontrolată a urşilor şi a lupilor, explică acesta.

„Odată cu înmulţirea lor, un număr mare de urşi s-au urbanizat şi şi-au schimbat comportamentul”, susține Flucus, precizând că urșii nu se mai tem de oameni şi au învăţat că găsesc mai uşor hrană în sate şi oraşe, decât în sălbăticie.

Citește și: FOTO - O ursoaică cu 3 pui a devastat garajul primarului din Băile Tușnad / Edilul: Trăim cu urșii, nu e normal

Astfel, susține deputatul liberal, numărul întâlnirilor dintre oameni şi urşi a crescut exponenţial în ultimii ani. La fel şi numărul atacurilor faţă de oameni şi din păcate şi a numărului de victime umane.

„Dacă persistăm într-o lipsă de acţiune din partea autorităţilor, numărul oamenilor omorâţi de urs va creşte rapid. Cine va răspunde pentru asta? Cum va răspunde? Vă puteţi închipui cum e să fii omorât şi mâncat de urs? Și asta în anul 2021, într-o ţară a Uniunii Europene? Vă puteţi imagina ce simt un copil sau o femeie, dacă sunt speriaţi de urs? Ei pot rămâne cu traume pe viaţă! Și ştiţi ce? Nu avem niciun program de consiliere sau de sprijin pentru recuperarea persoanelor speriate de urs. Aceste situaţii trebuie să înceteze cât mai curând cu putinţă! Statul trebuie să intervină în restabilirea echilibrului, prin promovarea unor măsuri ferme, ţinând cont şi de sugestiile specialiştilor în cinegetică. Solicit guvernului României să ia măsurile necesare, astfel încât în România, oamenii să nu mai rişte să fie atacaţi şi chiar mâncaţi de urşi! Ca deputat, voi susţine iniţiativele de modificare a legislaţiei pentru reglementarea soluţiilor privind rezolvarea acestei probleme”, precizează Flucus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.