Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și UDMR atacă Garda lui Vlad Țepeș. Se cere scoaterea în afara legii a PRU/ audio

garda

Deputatul UDMR Máté András Levente a declarat astăzi pentru Radio București, emisiunea în limba maghiară, că Partidul România Unită trebuie desființat conform legii pentru că a lansat Patrula lui Vlad Țepeș, pe care o consideră drept o organizație paramilitară ilegală. UDMR se alătură astfel inițiativei universitarului Dumitru-Cornel Vîlcu care a lansat o petiție în acest sens și a anunțat că va depune o plângere penală prin care va solicita desființarea PRU.

content-image

Atacurile la adresa PRU au crescut virulent după ce liderul formațiunii, deputatul Bogdan Diaconu, a lansat la Congresul partidului de duminică Patrula lui Vlad Țepeș, alături de campionul mondial de kickbox Daniel Ghiță.

Și Europa Liberă atacă PRU comparând partidul lui Diaconu cu mișcările naționaliste de extremă dreaptă din Europa într-o analiză care arată de ce acestea nu se pot uni într-o internațională naționalistă: ” În pofida afinităţilor existente între diversele grupuri, partide şi mişcări eurosceptice pentru care problema refugiaţilor a devenit o mană cereasă, ideea înfiinţării unei internaţionale naţionaliste este un deziderat greu de realizat. Diferenţele şi divergenţele naţionale între formaţiuni ca Partidul aşa-zis Liberal din Austria (FPÖ), Frontul Naţional din Franţa, Jobbik din Ungaria sau Partidul România Unită (care acum a înfiinţat şi aşa numitele Patrule Vlad Ţepeş, imitînd Garda Maghiară) sînt cu mult prea mari şi complică orice tentativă de colaborare pe termen lung”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.