Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iar o să fie îngrămădeală: Nicușor Dan anunță crearea a cinci spaţii pentru 1.200 de copii care au părinții la muncă, în vacanță

Andreea Alexandru/Mediafax
Nicușor Dan

Un număr de aproximativ 1.200 de copii ai căror părinţi se află la serviciu vor putea desfăşura activităţi educaţionale, beneficiind de supraveghere, între 12 şi 23 aprilie, în cinci spaţii din Capitală, informează primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Într-o postare pe Facebook, edilul general menţionează că această iniţiativă se adresează copiilor cu vârste mai mici de 12 ani, ai căror părinţi bucureşteni au dificultăţi în a găsi supraveghere pentru cei mici în vacanţa care urmează, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’

"Timp de două săptămâni, între 12 şi 23 aprilie 2021 (perioadă de vacanţă suplimentară faţă de vacanţa şcolară iniţială), primăria va pune la dispoziţie 5 locaţii, unde vor putea fi supravegheaţi în total circa 1.200 de copii. (...) Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar şi de activităţi educaţionale - jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciţii de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecţie anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască şi fiind împărţiţi în grupe mici, cu asigurarea distanţării necesare între ei", a transmis el.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Suntem în stare de război cu acest virus’

Soluţia e deschisă copiilor cu ambii părinţi la serviciu în această perioadă (părinţi care nu sunt în telemuncă), precum şi copiilor din familii monoparentale, ai căror părinţi sunt şi ei la serviciu. Informaţii suplimentare despre program vor fi postate în zilele următoare pe site-urile PMB, Proedus şi Operei Comice pentru Copii.

Citește și: Claudiu Năsui, ieșire în ‘ritm de dans’: ‘Un pas înainte, doi pași înapoi în lupta contra birocrației’

Cele cinci spaţii puse la dispoziţie sunt:

- Muzeul Copiilor (situat în Sectorul 3, pe bulevardul Decebal);

- hub-ul educaţional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre Sectoarele 5 şi 6);

- Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giuleşti, în Sectorul 6);

- Sala Palatului (Sectorul 1, un spaţiu adiacent);

- sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal (în Sectorul 4).

Citește și: Florin Cîțu: ‘Cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiștilor de la Cantacuzino este să îi lase să își facă treaba, să nu îi încurce cu decizii politice’

Nicuşor Dan a menţionat că a discutat despre acest lucru cu deputatul PNL de Bucureşti Violeta Alexandru, cu directoarea executivă a Direcţiei de Cultură, Învăţământ şi Turism din PMB, Liliana Fedorca, şi consiliera generală PNL Diana Mardarovici.

Citește și: Marcel Ciolacu, ieșire-fulger: ‘Este momentul ca demnitari Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.