Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iar se consultă turistul Iohannis cu infractorul Dragnea! O piesă uzată, cu blatiști

george mioc

Prin 2015, Klaus Iohannis își făcuse un titlu de glorie din faptul (firesc) că refuza să invite penali la Cotroceni. După vreun an, a abandonat acest obicei corect. Dimpotrivă, infractorul Dragnea și inculpatul Tăriceanu erau cei care se lăsau greu convinși să participe la evenimentele organizate de Administrația Prezidențială.

Acum, după ce PSD a mai dat câteva lovituri statului de drept, președintele României invită toate partidele parlamentare la consultări „pe tema legislației din domeniul Justiției”. Ce comedie tristă!

Ce credeți că se va întâmpal după aceste consultări? Va pleca Dragnea plângând spre sediul DNA, unde va cere să fie arestat și va începe să facă mărturisiri complete? Vor începe să domnii Iordache și Nicolicea să legifereze în sprijinul luptei anti-corupție? Nici vorbă. Dimpotrivă.

Declarațiile mizerabile și obraznice pe care acești domni le fac la Antena 3 vor putea fi lansate acum și de la Palatul Cotroceni. Pe fond, nu se va schimba absolut nimic. PSD are un plan și nu-l va abandona, orice le va spune numitul Iohannis, la această parodie de consultări.

Consultările apar imediat după ce domnul președinte ne-a făcut de râs în lume, mergând să se plimbe prin Pompei, în timp ce liderii Uniunii Europene îl așteptau la Bruxelles, la discuții cruciale despre Brexit. Ca să acopere această rușine, domnia-sa a convocat în mare pripă consultări pe tema legilor Justiției. Eu îmi amintesc că, în martie 2018, Klaus Iohannis a refuzat să sesizeze Comisia de la Veneția pe tema legilor justiției – așa cum îi ceruse Forumul Judecătorilor. A sesizat comisia, însă mult mai târziu, în mai 2018.

Și în acel caz, dacă nu ar fi existat o reacție masivă de indignare față de blegeala prezidențială, sunt convins că șeful statului n-ar fi făcut nimic.

Însă alegătorii nu au uitat că:

  • A abandonat referendumul pentru Justiție, referendum anunțat la începutul lui 2017.
  • A renunțat să fie alături de cea mai puternică forță de opoziție, strada, și nu a mai participat, din ianuarie 2017, la vreun miting anti-PSD.
  • Nu a făcut nici un demers ca să susțină modificarea legislației electorale care favorizează PSD-ul, mai ales odioasa prevedere privind alegerea primarilor într-un singur tur. Aici este cheia spre dezintegrarea baronomii pesediste, dar pentru domnul președinte nu există acest subiect.
  • Milioane de români i-au cerut să refuze să semneze decretul de demitere a doamnei Kovesi, să amâne la calendele grecești o decizie. Nu i-a ascultat: după exact 30 de zile de la decizia politrucilor din CCR, a dat-o afară.

Un singur lucru vrea domnul Iohannis, de fapt: să-i păcălească pe alegătorii anti-PSD, electoratul de dreapta, să-l mai aleagă președinte. Consultările cu „partidele parlamentare” nu vor ajuta cu nimic statul de drept, ci îi vor oferi o platformă lui Dragnea, o ocazie să facă circ și să mintă. Pe scurt: teatru ieftin, fără nici o eficiență.

Sunt tot mai convins că realegerea domnului Iohannis înseamnă de fapt „să mai dăm PSD o șansă”: să câștige parlamentarele din 2020. Nu vreau să mă gândesc care ar fi consecințele unui asemenea coșmar.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.