Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iarnă GREA pentru Trump: Când va publica Senatul ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile din SUA

foxnews.com
trump

Parlamentarii americani, care anchetează presupusa ingerinţă a Rusiei în campania prezidenţială din 2016, şi-au propus să dea publicităţii rezultatele investigaţiei înainte de alegerile primare din primăvara viitoare, de teama unei noi încercări a Moscovei în acest sens, relatează joi France Presse.

"Trebuie să facem publice faptele noastre privind implicarea Rusiei în alegerile noastre înainte de începerea primarelor în 2018, adică la începutul anului", a declarat miercuri Richard Burr, preşedintele republican al Comisiei pentru serviciile secrete din Senatul american, una dintre cele trei comisii care investighează cazul de la începutul anului.

"Obiectivul meu oficial este de a finaliza întreaga anchetă în decursul acestui an", a adăugat el.

Citește și: Anunț exploziv făcut de CNN: Căror state CRUCIALE pentru Trump erau destinate anunțurile ruse de pe Facebook

Comisia sa încearcă să cerceteze nivelul ingerinţei ruse, inclusiv printr-o campanie de dezinformare pe reţelele de socializare, dar de asemenea să identifice eventualele contacte în SUA, potenţial în cadrul echipei de campanie a lui Donald Trump.

"În ceea ce priveşte complicitatea, mai avem încă de lucru, dar începem să reconstituim clar ceea ce s-a întâmplat ", a spus Burr, potrivit Agerpres.

Comisia a primit mai mult de 100.000 de pagini de documente şi a interogat, cu uşile închise, peste 100 de martori, provenind din administraţia preşedintelui Barack Obama, din echipa de campanie a lui Donald Trump, precum şi reprezentanţi ai marilor reţele sociale, precum Facebook şi Twitter.

O audiere publică va fi organizată în noiembrie cu reprezentanţi ai giganţilor de internet.

Senatorii au lansat un avertisment odată cu apropierea alegerilor în mai multe circumscripţii din SUA în noiembrie a.c..

Citește și: CIA îi dă peste cap ipotezele lui Donald Trump despre Kim Jong-Un: Anunțul făcut de un responsabil al Agenției

În noiembrie 2018, alegeri legislative vor avea loc pentru reînnoirea întregii Camere a Reprezentanţilor şi a unei treimi din Senat. Alegerile primare pentru aceste scrutine urmează să înceapă în primăvară.

"Serviciile de informaţii ruse sunt hotărâte şi abile şi eu recomand fiecărei campanii şi fiecărui responsabil electoral să ia asta foarte în serios", a declarat Burr.

Anchetele parlamentare (comisiile pentru Serviciile de Informaţii ale Senatului şi Camerei şi Comisia juridică a Senatului) sunt distincte de cea condusă de procurorul special Robert Mueller, care depinde de Ministerul Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.