Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Iarna se apropie!' Suport de sute de milioane de euro din Franța pentru Republica Moldova, ca să depășească sezonul rece

Euronews
UE gaze

Franța va oferi un suport suplimentar de 300 milioane de euro pentru cetățenii Republicii Moldova, ca să poată depăși iarna care se apropie. Despre acest lucru a anunțat Catherine Colonna, ministrul francez pentru Europa și Afaceri Externe, în cadrul discursului său de la Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova.

Înaltul oficial francez a subliniat că Franța rămâne să susțină Moldova și rămâne să fie partenerul pentru necesitățile pe termen mediu și termen lung.

Iarna se apropie, iar asta înseamnă că eu anunț contribuția de 300 milioane de euro în plus pentru a finanța proiecte prin intermediul UNCHCR, prin programul de susținere sociala și prin intermediul UNICEF.

Dar pe termen lung noi susținem strategia de concentrare pe infrastructura de conectivitate, pe reformele structurale, pentru că acestea sunt cheia de a aduce țara mai aproape de UE. Prin Agenția franceză de Dezvoltare, noi vom intensifica conlucrarea cu R. Moldova de a-și moderniza infrastructura energetică și să o aducă mai aproape de standardele europene. Pentru a completa apropierea Moldovei de rețeaua europeană de energie, 40 mln de euro sunt dedicate în acest sens. Apoi pentru eficiența energetica, împreună cu Agenția franceză de dezvoltare, cu Agenția germană, ne dorim să mărim eficiența energetică a clădirilor publice și va fi lansat un proiect pe gestionarea resurselor naturale, pe păduri, va lansa un proiect de împădurire, pentru a combate schimbările climatice”, a declarat Catherine Colonna.

Ministra franceză pentru Europa și Afaceri Externe a apreciat pozitiv situația din R. Moldova față de un an în urmă, ea subliniind că „situația a evoluat considerabil”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.