Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iarna se instalează pe bune în România. Ninsorile vor începe de sâmbătă seara. Temperatura scade drastic

Facebook
viscol zapada

Iarna se instalează pe bune în România. Ninsorile vor începe de sâmbătă seara

În weekend, meteorologii avertizează că va ploua abundent, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică precipitațiile se vor transforma în ninsoare.

Vremea se va răci accentuat în zilele de 25 și 26 noiembrie. Cerul va fi acoperit și pe tot parcursul intervalului vor fi precipitații, sub formă de ploaie, iar noaptea și lapoviță și ninsoare.

Se vor acumula cantități de apă însemnate, ce vor depăși 20...25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului (cu rafale în general de 45...50 km/h).

Temperatura maximă va fi de 6...7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Duminică, vremea va fi mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai fi precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5...6 grade.

Schimbările de climă sunt produse se un ciclon mediteraneean periculos care va afecta o mare parte din sud-estul Europei, inclusiv România, la sfârșitul acestei săptămâni.

Conform Elenei Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), „Sâmbătă și duminică vom avea o vreme în răcire pentru că maximele nu vor mai depăși opt-nouă grade iar minimele vor fi preponderent negative, -10 grade în depresiuni și până la cel mult -1 grad în zona litoralului”, a explicat directorul ANM.

De asemenea, vântul puternic va pune probleme.

Vor fi intensificări la munte cu viteze de 60-80 de km/h, iar pe creste chiar viteze mai mari, de 90-100 km/h.

Specialistul a avertizat că vremea se schimbă radical în weekend. Un episod de iarnă adevărată va lovi România. De asemenea, Elena Mateescu a avertizat că nu este exclus să vedem lapoviță și ninsori chiar în zonele joase de relief.

”Weekendul va veni cu o schimbare semnificativă, o vreme în răcire accentuată în toată țara, dar mai ales partea de sud-est și centru. Maximele la scara întregii țări, între zero până la zece grade și între -8 opt - 0 grade chiar și duminică, o vreme rece pentru sfârșitul lunii noiembrie, în aproape toată țara.

Vorbim și de intensificări ale vântului, care cu siguranță vor aplica senzația de frig și posibil ca de sâmbătă și duminică să consemnăm și precipitații mixte în zonele mai joase, iar la munte să predomine în continuare ninsorile", a spus directorul ANM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.