Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iaşiul devine singurul aeroport din regiunea Moldovei unde se vor opera zboruri săptămânale cu Lufthansa spre hub-ul din Frankfurt

Lufthansa avion

Compania aeriană Lufthansa va opera începând de vineri, în premieră, patru zboruri săptămânale de pe Aeroportul Internaţional Iaşi spre hub-ul din Frankfurt.

Astfel, Iaşiul devine singurul aeroport din regiunea Moldovei unde sunt operare zboruri cu operatorul german spre hub-ul său din Frankfurt, care asigură conexiuni pentru zboruri trans-continentale, precum şi zboruri spre alte aeroporturi europene, scrie Agerpres.ro.

Lansarea noului zbor direct Iaşi - Frankfurt şi retur a fost făcută în cadrul unui eveniment la care au participat autorităţi locale, administraţia Aeroportului, reprezentanţi ai companiei aeriene, precum şi reprezentanţi ai mediului cultural şi de afaceri local. Invitaţii au tăiat tortul tematic şi panglica la inaugurarea noii rute, alături de echipajul companiei aeriene, iar festivitatea s-a încheiat cu tradiţionalul "water salute" al aeronavei Luthansa, la momentul aterizării pe pista de la Iaşi.

"Lufthansa este foarte mândră să deschidă la Iaşi a cincea destinaţie din România. Astfel, vom reuşi să conectăm unul dintre cele mai populare oraşe ale ţării cu Frankfurt, cel mai important hub al Lufthansa Group. Acest lucru va reduce timpul de călătorie semnificativ către foarte multe oraşe din Europa, America sau Asia. De asemenea, sunt încrezător că vom vedea mai mulţi turişti din toată lumea, care vor descoperi minunata moştenire culturală a Iaşului", a declarat Zlatko ZLATIC, Lufthansa Group General Manager Sales, pentru Romania, Moldova şi Bulgaria.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Iaşi, durata unui zbor spre Frankfurt este de 2 ore şi 25 de minute, cursa fiind operată luni şi vineri, cu plecare de la ora 10,00 din Frankfurt şi sosire la ora 13,20 la Iaşi, iar de la Iaşi de la ora 14,05, ajungând la Frankfurt la 15.30. Alte zboruri sunt organizate joia şi duminica, plecarea fiind de la Frankfurt la ora 6,50 şi ajunge la Iaşi la ora 9,50, iar de la Iaşi pleacă de la ora 10,35 şi ajunge la Frankfurt la ora 12,00.

"Venirea companiei aeriene Lufthansa la Iaşi este un moment extrem de important pentru noi toţi. Suntem onoraţi de acest parteneriat cu unul dintre cei mai influenţi operatori din Europa, cu atât mai mult cu cât Iaşul are privilegiul de a fi, în prezent, singurul aeroport din regiunea Moldovei unde sunt operate zboruri cu această companie. Pentru noi, ca aeroport regional, dar şi pentiru pasagerii noştri, legătura aeriană cu hub-ul din Frankfurt înseamnă nu doar posibilităţi multiple de călătorie către celelalte continente, ci reprezintă şi un real suport pentru mediul de business local, facilitând totodată schimburile economice, culturale şi academice între cele două regiuni. Parteneriatul cu Lufthansa ne obligă să continuăm cu mai multă determinare planurile noastre de dezvoltare, prin investiţii în infrastructura aeroportuară, astfel încât să devenim mult mai atractivi pentru operatori şi pasageri deopotrivă", a declarat Vasile Stoicea, director general provizoriu al Aeroportului Iaşi.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat că este onorat că Lufthansa că a ales Aeroportul Internaţional Iaşi ca partener pentru operarea acestor curse aeriene către o destinaţie dorită şi aşteptată de cei care călătoresc cu avionul în scop personal, turistic şi de afaceri.

"Iaşiul este conectat, în acest fel, cu principalul hub al companiei Lufthansa şi, de aici, cu cele mai importante destinaţii europene sau transcontinentale. Mulţumesc şi echipei aeroportului că, într-o perioadă dificilă generată de pandemie, a făcut posibilă venirea la Iaşi a unuia dintre cei mai mari operatori aerieni. Sunt încredinţat că prin noua legătură aeriană stabilită astăzi vom atrage tot mai mulţi pasageri din întreaga regiune către Aeroportul Internaţional Iaşi. Rolul care ne revine este de a moderniza infrastructura aeroportuară astfel încât, până la finalul anului 2023, să avem un nou terminal pentru zboruri internaţionale, care să poată procesa 3 milioane de pasageri anual. Ne dorim ca numărul curselor aeriene de la Iaşi să crească, pentru că dezvoltarea Aeroportului înseamnă dezvoltarea întregii noastre comunităţi", a declarat Costel Alexe.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, Paul Butnariu, a spus că această conexiune directă cu Frankfurt a fost rodul mai multor runde de discuţii pe care Lufthansa le-a purtat cu Aeroportul Internaţional Iaşi.

"Aşa cum am declarat şi în luna februarie, când am aflat decizia companiei, mediul de afaceri ieşean salută venirea Lufthansa. Din punctul nostru de vedere, al mediului de afaceri, avem două beneficii majore: conexiunea cu un mare centru financiar al UE, ceea ce va impulsiona relaţiile economice, iar pe de altă parte calitatea de hub de primă mărime, atât ca legături pe care aeroportul din Frankfurt le oferă în spaţiul european, cât şi ca legături trans continentale, cu America, Asia sau Africa. Încurajăm toţi potenţialii pasageri din întreaga Regiune Nord-Est, fie din segmentul turistic, fie din segmentul universitar-academic, fie din segmentul de business, să folosească zborul operat de Lufthansa, pentru că numai aşa conexiunea se poate consolida şi permanentiza", a declarat Paul BUTNARIU, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

În prezent, pe Aeroportul Iaşi şapte companii aeriene operează zboruri directe spre 25 de destinaţii internaţionale, din care 20 sunt curse regulate, iar cinci sunt curse sezoniere/charter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.