Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iată ce CONȚINE raportul întocmit de Bogdan Despescu, șeful IGPR / DOCUMENT

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a fost vineri la Palatul Victoria, pentru a aduce raportul solicitat de prim-ministrul Mihai Tudose. Sinteza raportului prezentat de şeful Poliţei Române Bogdan Despescu premierului a fost făcută publică vineri seară, în document regăsindu-se informaţia referitoare la demisia şefului Poliţiei Capitalei şi a adjunctului sau, dar şi informaţia conform căreia ministrul Afacerilor Interne a fost sesizat pentru dispunerea declanşării cercetării prealabile cu privire la săvârşirea unor eventuale abateri disciplinare în cazul actualului adjunct al şefului Polişiei Române, chestorul Mihai Marius Voicu, care a deţinut şi el funcţia de şef al Direcţiei Generale de Poliţie a Muncipiului Bucureşti.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă RAPORTUL AICI

De asemenea, şefii ierarhici au fost sesizaţi pentru a lua măsuri disciplinare în cazul a 11 poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, a 7 de la secţia 22 Poliţie din Capitală şi a 2 din cadrul secţiei 18 Poliţiei Bucureşti.

IMPORTANT - ANUNȚ PENTRU TOȚI CITITORII

În cazul a doi poliţişti, ambii cu grad de colonel, Vasile Daniel Gildo - fost şef al Brigăzii Rutiere până în august 2017 şi Radu Viorel, fost şef al secţiei 18 Poliţie, nu poate fi dispusă răspunderea disciplinară, aceştia fiind la pensie.

Citește și: Carmen Dan, pusă la zid! Noua gafă incredibilă a ministrului Afacerilor Interne

Pentru toţi 22, însă a fost sesizat şi Parchetul ICCJ, pentru a aprecia în ce măsută faptele comise de ei în legătură cu cazul poliţistului Eugen Stan, acuzat de agresiune sexuală, constituie infracţiuni.

Despescu a prezentat şi un plan de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii şi prevenirea apariţiei unor astfel de situaţii.

Citește și: Evoluție uriașă! Câți bani va încasa Mihaela Buzarnescu pentru calificarea în finala turneului de la Hobart

Premierul a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că i-a cerut şefului IGPR ca într-o săptămână să îi prezinte măsurile luate pentru remedierea situaţiei de la nivelul Poliţiei Române.

"Am avut o discuţie cu domnul Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul, care înţeleg că a fost gata de abia astăzi dimineaţă. Am înţeles de pe surse că noua propunere şi-a declinat intenţia de a ocupa funcţia. Şi l-am rugat pe domnul Despescu ca, într-o săptămână, să îmi prezinte măsurile luate de domnia sa (...) pentru remedierea situaţiei. Ceea ce trebuie remarcat este că acel făptaş a fost prins totuşi în două zile, este o notă foarte bună pentru Poliţie. De ce nu s-au luat şi alte măsuri sau unde lucrurile au scârţâit, repet, are o săptămână domnul Despescu să-mi prezinte concluziile", a declarat Tudose.

Citește și: Casa Regală îl contrazice pe Mihai Tudose: Ce decizie a luat Familia Regală, în urma avizului negativ din Guvern

Miercuri seara, şeful Executivului a afirmat că aşteaptă raportul lui Despescu, adăugând că în caz contrar va vorbi "cu noul şef al Poliţiei".

"I-am solicitat domnului Despescu ca, în maxim o săptămână, (...) să vină cu două tipuri de rezultate. Vinovaţii şi responsabilii - (...) deferiţi organelor competente, începând de la colegii de tură, care două zile au stat cu poza în buzunar sau pe torpedoul maşinii şi n-au fost în stare să-şi recunoască colegul, ajungând până la şefii ierarhici, care ar fi trebuit să ştie că respectivul a mai fost cercetat în diverse dosare. (...) Ăştia trebuiau primii daţi afară. Dăm afară şeful Poliţiei, am înţeles. Eu nu am spus că nu accept demiterea domniei sale, dar stai întâi să vedem cu ce vine, pentru că raportul acela trebuie pus în practică de cineva", a declarat Tudose, la Antena 3.

Citește și: Început de an senzațional pentru Simona Halep: Pe ce sumă uriașă va pune mâna și cine va fi noul său sponsor

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat marţi că i-a cerut premierului Tudose împuternicirea pe o perioadă de şase luni în funcţia de şef al Poliţiei Române a chestorului principal Cătălin Ioniţă, în condiţiile în care a solicitat schimbarea lui Bogdan Despescu, ca urmare a cazului agentului acuzat de pedofilie. Dan s-a declarat total nemulţumită de explicaţiile date de oficialii Poliţiei Române în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.