Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICCJ a respins solicitarea baronului PSD de Braila

Bunea-Stancu
Baronul PSD de Braila a invocat in solicitarea sa motivul ca nu este normal ca o instanta care s-a ponuntat pe o cauza asemanatoare cu a sa se pronunte si in cazul lui. În ambele dosare este acuzat că a dirijat fondurile publice către propriile sale buzunare. Pentru a scăpa de dosare, Bunea Stancu s-a folosit o serie de trucuri avocăţeşti toate pentru a amâna pronunţarea sentinţei. Iata ne noteaza colegii dela gandul.info

Dosarul nr 1: conflict de interese de 7 milioane de lei

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, după ce a semnat contracte de asociere cu două cluburi sportive controlate de firme unde el este acţionar majoritar, potrivit ANI.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Bunea Stancu a întocmit şi adoptat atât expunerile de motive, cât şi hotărârile Consiliului Judeţen Brăila, şi a semnat contractele de asociere între Consiliul Judeţean Brăila cu SC Clubul de Fotbal Brăila SA, respectiv cu Asociaţia Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila, în baza cărora a fost încasată suma totală de 7.512.207 lei, informează Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI).

Traseul dosarului: Bunea Stancu a contestat decizia instanţei la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a respins acţiunea lui Bunea Stancu, iar acum cazul de află în recurs la Curtea Supremă care va emite soluţia finală.

Cazul a avut termen marţi, 17 iunie. Apărarea lui Bunea Stancu a decis să folosească un truc pentru a amâna sentinţa. Astfel, la termenul de astăzi a fost depusă o cerere de intervenţie în dosar. Asta înseamnă că o persoană care nu era parte în proces a solicitat să fie introdusă în el. Judecătorii au dat o amânarea generoasă în acest caz până pe 4 noiembrie.

Dosarul nr 2: Şi-a dat contracte de 638.000 euro

În al doilea dosar, Bunea Stancu a fost acuzat în 2011 că a semnat cinci contracte prin care a acordat 2,7 milioane de lei unei companii la care era acţionat majoritar. ”Domnul Stancu GHEORGHE BUNEA, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a semnat un număr de 5 contracte, în valoare totală de 2.731.038,86 lei (fără TVA) – aproximativ 638.212 Euro (fără TVA), încheiate de către Consiliul Judeţean Brăila cu S.C. CONCIVIA S.A. (societate în cadrul căreia S.C. BURSAGRIROM S.A. este acţionar majoritar, iar domnul Stancu GHEORGHE BUNEA deţine calitatea de acţionar majoritar în cadrul S.C. BURSAGRIROM S.A.), încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.”, se arată în comunicatul ANI din 2011.

Şi acest dosar a avut termen tot marţi 17 iunie. Prin apărătorii săi Bunea Stancu a solicitat recuzarea completului de judecată asta în condiţiile în care dosarul este la al patrulea termen. Recuzarea înseamnă că Bunea Stancu doreşte un alt complet de judecată. Asta i-ar garanta o tergiversare generoasă a dosaraului probabil pănă în 2015. Motivul invocat pentru recuzare a fost acela că din complet făc parte judecătorii care au decis că baronul de Argeş , Constantin Nicolescu este incompatibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.