Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICCJ anunță avocații să pregătească pledoariile finale în dosarul Alinei Bica pe relațiaTender - Avocații se pregătesc să ceară rejudecarea de la zeo

libertatea.ro
bica-alina

Completul de cinci judecători de la instanța supremă care rejudecă apelul din dosarul Alinei Bica în care e acuzată de pretinsa favorizare a omului de afaceri Ovidiu Tender a anunțat, luni, avocații din dosar să se pregătească pentru ultimele audieri de martori dar și pentru pledoariile finale din caz.

Mai precis instanța a arătat că la termenul din 18 noiembrie dorește să audieze ultimii doi martori admiși și a pus în vederea apărătorilor să fie pregătiți să depună și concluzii.

Toată această situație s-a petrecut după ce completul de cinci judecători a oprit apărarea din a ridica o nouă cerere în proces, privind situația juridică a dosarului după motivarea deciziei CCR legată de specializarea completurilor de judecată.

Apărătoarea Alinei Bica dorea să pună în discuție un nou motiv de nulitate absolută a cazului, generat din faptul că instanța primară, completul de trei judecători de la instanța supremă a fost nelegal constituită, respectiv că nu a fost un complet specializat desemnată prin hotărâre de colegiu a instanței supreme.

Aceasta nu a putut invoca această cerere pentru că judecătorii au arătat că întâi trebuie audiați cei doi martori care au răspuns citării instanței de judecată.

După audierea acestora avocata nu a mai avut posibiltatea de a relua discutarea noii cereri dar o poate face, potrivit legii, oricând pe durata judecării procesului.

În acest dosar Alina Bica a fost condamnată definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.

Decizia definitivă a fost desființată după ce CCR a stabilit nelegala compunere a completurilor de cinci judecători de la ICCJ.

La acest moment un complet de cinci judecători dezbate din nou faza apelului din acest dosar după admiterea unei contestații în anulare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.