Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ, decizie de ULTIMĂ ORĂ în procesul lui Victor Ponta și Dan Șova

ciocanel judecator

Magistrații ICCJ au decis, luni, să amâne dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt judecați în apel Dan Șova și Victor Ponta, deoarece Curtea Constituțională nu a motivat încă decizia pe completurile specializate. Următorul termen va fi pe 7 octombrie.

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au amânat dosarul Turceni-Rovinari deoarece Curtea Constituțională nu a motivat decizia pe completurile specializate și au stabilit următorul termen pe 7 octombrie, când vor fi audiați doi martori, conform Mediafax.

Citește și:  Avertizări meteo de ULTIMĂ ORĂ - Cod galben de ploi în mai multe județe/ Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone

ICCJ au amânat dosarul având în vedere decizia Curții Constituționale din 3 iulie 2019 prin care magistrații au hotărât că există conflict între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție pe completurile de 3, președintele completului de judecată anunțând că așteaptă motivarea Curții.

Pe 3 iulie 2019, Curtea Constituțională a stabilit că există un conflict între Parlament și ÎCCJ și a anunțat că vor fi rejudecate dosarele de la Înalta Curte, soluţionate în prima instanţă înaintea deciziei ÎCCJ din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive.

În primă instanță, în dosarul Turceni-Rovinari, Victor Ponta și Dan Șova au fost achitați în 10 mai 2018, însă procurorii au formulat apel.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinet individual de avocat, Victor Ponta a obţinut de la SCA ”Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.

Procurorii DNA spun că în 30 august 2007 între SCA ”Şova şi Asociaţii”, reprezentată de Dan-Coman Şova şi Cabinetul Individual de Avocat ”Ponta Victor-Viorel”, reprezentat de Victor Ponta, s-a încheiat o ”convenţie de conlucrare profesională”, având ca obiect ”conlucrarea celor două părţi în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum şi în alte cauze în care se va ivi necesitatea”. Convenţia a fost încheiată pe o perioadă nedeterminată, în aceasta fiind ca pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare onorariile să fie încasate de societatea de avocaţi, iar Victor Ponta să primească o sumă fixă de 2.000 de euro, pentru care va emite o factură lunară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.