Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ, decizie în cazul revocării lui Augustin Lazăr - Judecătorii vor stabili ce instanța va judeca dosarul

Inquam Photos / George Calin
augustin lazar

Curtea de Apel București a decis, in decembrie 2018, sesizarea CCR pentru ca judecatorii constitutionali sa stabileasca măsura in care se interpreteaza ca persoana fizica ce ocupa o functie sau o demnitate publica nu poate fi titulara unei actiuni in contencios administrativ. De asemenea, instanta a retrimis dosarul la Curtea de Apel Alba Iulia, unde fusese initial. Totodata, ÎCCJ urmeaza sa stabileasca ce instanta este competenta sa judece cauza.

"Sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a art.10, alin.3 din Legea nr.554/2004, in măsura in care se interpreteaza ca persoana fizica ce ocupa o functie sau o demnitate publica nu poate fi titulara unei actiuni in contencios administrativ intemeiate art.1 si 8, respectiv pe art.10, alin.3, teza I din Legea nr.554/2004. Admite exceptia necompetentei teritoriale. Declina competenta de judecare a cauzei in favoarea Curții de Apel Alba Iulia. Constata ivit conflictul negativ de competenta. Sesizeaza Inalta Curte de Casatie si Justitie - sectia de contencios administrativ si fiscal in vederea solutionarii conflictului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 12.12.2018", se arata in decizia CAB.

Citeste si Percheziții de AMPLOARE în București și alte două județe - Mai multe bănci au fost păgubite

Procesul a fost deschis de Augustin Lazăr după demararea procedurii de revocare, procurorul general contestând raportul de evaluare in baza caruia s-a cerut placrea lui din functie. In prima faza dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, unde reprezentantii Ministerului Justitiei au invocat necompetenta teritoriala. Cauza a ajuns la Curtea de Apel Bucuresti, care a stabilit ca ICCJ trebuie sa decida ce instanta este competenta sa judece dosarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.