Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ definitiv: Lotul Uioreanu arestați 30 de zile

decizie justitie
___

Liderul PNL, președinte al CJ Cluj, este acuzat de luare de mită, procurorii susţinând că ar fi făcut acest lucru de 17 ori. În schimbul mitei, Uioreanu a suplimentat contractul pentru construcţia unei piste pentru aeroportul din Cluj cu suma de 10 milioane euro, în beneficiul companiei deţinute de omul de afaceri Ioan Bene. Anchetatorii susţin că şeful CJ a aprobat suplimentul de 10 milioane euro prin proceduri de achiziţie ilegale.

Horea Uioreanu este acuzat de luare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator și complicitate la spălare de bani.

Potrivit DNA, în 2011, a fost încheiat contractul de lucrări între Aeroportul Internațional Cluj-Napoca RA, în calitate de achizitor și asocierea Scc Napoca SA — Sc Icco Systems Srl—SC Geo Arc Srl, în calitate de executant, având ca obiect prima etapă de executare, finalizare și întreținerea lucrării ‘Pistă de decolare aterizare de 3.500 m și suprafețe de mișcare aferente’ la un preț de peste 32,4 milioane euro, durata fiind stabilită la 3 ani, respectiv până la 5 septembrie 2014, iar finanțarea investiției urma a fi asigurată din bugetul județului. Pe parcursul executării contractului acesta a fost adiționat cu un număr de 24 acte adiționale care au crescut valoarea contractului până la suma totală de peste 42 milioane euro.

Tot pentru 30 de zile, au fost arestați și doi oameni de afaceri. Ioan Bene este acuzat de dare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată sub forma participației improprii ca instigator și spălare de bani, iar Vasile Pogăcean de două infracțiuni de dare de mită, ambele în formă continuată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.