Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICCJ discută traiectoria dosarului fostului ministru Gabriel Sandu din lotul Microsoft - Cazul a fost amânat succesiv pentru așteptarea motivării CCR

gabriel sandu

Instanţa supremă, reia, miercuri, dezbaterile în dosarul fostului ministru Gabriel Sandu, judecat alături de fostul şef al Microsoft Călin Tatomir dar şi a oamenilor de afaceri Dinu Pescariu şi Claudiu Florică pentru pretinse fapte de spălare de bani. Acest caz este cunoscut generic cu denumirea de Microsoft III.

În acest dosar completul de trei judecători care analizează cazul au dispus amânarea succesivă a tuturor termenelor de judecată din luna iulie ş până în prezent pentru a aştepta motivarea deciziei CCR privind specializarea completurilor de judecată.

Acum, cu motivarea pe masă judecătorii reiau dezbaterile în acest dosar şi trebuie să stabilească dacă vor continua judecata în actuala compunere sau dacă actele de cercetare judecătorească efectuate până în prezent se anulează şi dosarul se reia de la zero sub "bagheta" unui nou complet de la aceeaşi instanţă.

În acest dosar, DNA a dispus, în luna septembrie a anului 2017, trimiterea în judecată a fostul ministru Gabriel Sandu, a fostului şef al Microsoft România Călin Tatomir şi a oamenilor de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu în dosarul „Microsoft III”. Aceştia sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu peste 51 de milioane de euro.

„În condiţiile în care, în luna aprilie 2009 expira contractul comercial privind închirierea de licenţe Microsoft nr. 0115RO/15.04.2004, inculpatul Sandu Gabriel, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi la instigarea inculpaţilor Florică Claudiu Ionuţ şi Pescariu Dinu Mihail, a depus diligenţele necesare pentru încheierea unui nou contract de închiriere software”, a arătat DNA la acea vreme.

În acest context, Pescariu şi Florică, în calitate de reprezentanţi în fapt/drept ai societăţii D.Con.Net AG, pentru a fi favorizaţi în câştigarea licitaţiei publice, prin intermediul unui om de afaceri, au luat legătura cu ministrul de la acea vreme, Gabriel Sandu, căruia i-au şi plătit în acest scop suma de 2.196.035 euro (pentru aceste fapte, prin Sentinţa nr. 258/24.03.2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, în dosarul nr. 1191/1/2015, au fost condamnaţi Cocoş Dorin şi Sandu Gabriel pentru trafic de influenţă).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.