Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICCJ este îngrijorată de modificările privind supraimpozitarea pensiilor - Judecătorii se tem că procedura e pe repede înainte

decizie instanta
Colegiul de conducere al instanței supreme anunță că este îngrijorată de procedura de adoptare a propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, potrivit unui comunicat de presă remis marți.
Citește și: OFICIAL - Supraimpozitarea pensiilor speciale: 50% + 900 de lei, pragul superior. Proiectul Guvernului a ajuns în Parlament. EXEMPLU DE CALCUL
”În ședința din data de 30 septembrie 2019, Colegiul de conducere al înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie şi-a manifestat îngrijorarea față de procedura de adoptare a propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal”, se arată în comunicatul semant de președintele ICCJ, Corina Corbu.
Aceasta notează că ”lipsa unor consultări reale a tuturor categoriilor de destinatari ale căror drepturi sunt vizate în mod direct, contextul şi urgența cu care se derulează procedura legislativă, lipsa unor studii de impact asupra efectelor generate de adoptarea proiectului, sunt aspecte care nu corespund unor minime exigențe în materia procedurii de modificare a legilor”.
”Susținerea proiectului de lege exclusiv prin prisma unor argumente de natură preponderent financiar-bugetară, potrivit materialelor supuse dezbaterii publice, conduce la soluții legislative conjuncturale, care nu au în vedere toate implicațiile pe termen lung ale unor modificări de substanță aduse drepturilor vizate de proiectul legislativ”, se mai arată în documentul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.