Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ, lovitură pentru Inspecția Judiciară: Raportul Inspecției Judiciare privindu-i pe procurorii au anchetat OUG 13, ANULAT

stiripesurse.ro
Inspectia Judiciara

Instanța supremă a decis, luni, menținerea deciziei Secției pentru Procurori a CSM în cazul procurorilor care au anchetat OUG 13. Anul trecut, procurorii CSM au anulat acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciare privindu-i pe procurorii DNA Marius Bulancea, Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu, care au fost cercetați disciplinar pentru „exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă“ în dosarul în care au anchetat modul de adoptare a OUG 13. Decizia a fost menținută, definitiv, de ÎCCJ.

"Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurenta INSPECŢIA JUDICIARĂ împotriva Hotărârii nr. 14P din 18 decembrie 2017, pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul nr. 11/P/2017, precum şi a încheierilor pronunţate în acelaşi dosar la datele de 25 octombrie 2017 ( în camera de consiliu şi în şedinţă publică), 15 noiembrie 2017 şi 13 decembrie 2017. Definitivă", este decizia Instanței Supreme.

La acel moment, procurorii CSM au anulat raportul pe baza unor vicii de procedură în constatarea abaterilor, iar instanța a menținut decizia, fără a se dezbate fondul problemei.

Inspecția Judiciară susținea, în septembrie 2017, că efectul anchetării OUG 13 a fost încălcarea gravă a principiului separaţiei puterilor în stat de către cei trei procurori DNA, care "s-au considerat competenţi să verifice oportunitatea, respectarea procedurii legislative şi, implicit, legalitatea adoptării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.