Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ, prima decizie în cazul Dragnea: Când află fostul lider PSD dacă are şanse să iasă din închisoare

Liviu Dragnea ICCJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit primul termen pentru judecarea contestaţiei în anulare a lui Liviu Dragnea în dosarul DGASPC Teleorman, pentru 12 noiembrie. La acest termen, instanța va pune în discuție admisibilitatea de principiu a contestaţiei fostului lider PSD, dacă apărarea acestuia va fi asigurată la acel moment.

Fostul președinte PSD Liviu Dragnea a formulat, vineri, o contestaţie în anulare, o cale de extraordinară de atac, la decizia definitivă de condamnare la 3 ani şi jumătate,primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Teleorman.

Potrivit portalului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Liviu Dragnea a formulat o contestaţie în anulare la decizia definitivă de condamnare la 3 ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform legii, dacă magistrații Instanței supreme admit cererea fostului președinte al Partidului Social Democrat, acesta ar putea fi eliberat din închisoare, iar apelul său în acest dosar ar putea fi rejudecat de un nou complet de judecători, așa cum s-a întâmplat și în cazul foștilor miniștri Elena Udrea sau Darius Vâlcov.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Între timp, fostul președinte PSD și familia sa au primit și interdicție de a intra în Statele Unite din cauza implicării sale în fapte de corupție.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.