Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ, serie de veşti proaste pentru Videanu, Cocoş şi Bica

iccj

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins toate solicitările formulate de inculpaţii din dosarul Bica 2. Astfel, instanţa a menţinut măsura arestului la domiciliu pentru Alina Bica, Dorin Cocoş şi Alin Cocoş, precum şi controlul judiciar pentru Adriean Videanu şi Ionuţ Florentin Mihăilescu.

De asemenea, judecătorii au refuzat cererea lui Dorin Cocoş de a executa arestul la domiciliu într-un alt imobil, dar şi cererea lui Videanu de a se deplasa la un târg în afara ţării. Au fost respinde şi cererile unor inculpaţi de a lua legătura cu diverşi martori.

Dosarul ANRP, cunoscut si ca dosarul 'Bica 2', a fost trimis de DNA în instanta pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie - 6 februarie.

Dorin Cocos este acuzat de trafic de influenta (doua fapte) si dare de mita iar fiul acestuia, Alin Cocos, de complicitate la trafic de influenta si complicitate la dare de mita.

Alina Bica a fost trimisa în judecata pentru savârsirea infractiunilor de luare de mita (2 fapte), abuz în serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) si favorizarea faptuitorului (2 fapte) iar Ionut Florentin Mihailescu este acuzat de complicitate la luare de mita.

Vezi şi: Videanu, Cocoș și Bica, solicitări de ultimă oră către ÎCCJ

MINUTA:

828/1/2015 - I. În temeiul art. 362 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 208 alin. 2 C.pr.pen., menţine măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpaţii Bica Alina Mihaela , Cocoş Dorin şi Cocoş Alin. În temeiul art. 362 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 208 alin. 2 C.pr.pen., menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Videanu Adriean. II. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpatul Cocoş Dorin de schimbare a imobilului în care se execută măsura preventivă a arestului la domiciliu la adresa din. III. Respinge, ca neîntemeiate, cererile formulate de inculpaţii Cocoş Alin şi Cocoş Dorin de modificare a obligaţiei prevăzută de art.221 alin.2 lit. b C.pr.pen., impusă acestora pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, în sensul de a li se permite să ia legătura cu martora Chiriac Olguţa. IV. În temeiul art. 215 alin. 9 raportat la art. 215 alin. 8 C.pr.pen., respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpatul Mihăilescu Ionuţ Florentin, de modificare a obligaţiei prevăzută de art. 215 alin. 2 lit. d C.pr.pen., impusă acestuia pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, în sensul de a i se permite să ia legătură cu martorii Mihăilescu Daniel şi Popa Ana Maria. V. În temeiul art. 215 alin. 9 raportat la art. 215 alin. 8 C.pr.pen., respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpatul Videanu Adriean de încetare a obligaţiei prevăzute de art. 215 alin. 2 lit. a C.pr.pen. impusă acestuia pe durata măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art. 215 alin. 9 raportat la art. 215 alin. 8 C.pr.pen., respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpatul Videanu Adriean de încuviinţare a părăsirii temporare a ţării în perioada 17 – 22 iunie 2015 pentru a se deplasa la Târgul Internaţional de Marmură de la Carrara, Italia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.