DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Șefa ÎCCJ trece la ACUZAȚII, de Ziua Justiției: e cel mai dificil an pentru societatea românească şi pentru sistemul judiciar

Inquam Photos / Octav Ganea
corina corbu

Preşedintele ICCJ subliniază că anul în curs e unul extrem de dur pentru justiția din România.  Preşedintele ICCJ Corina Corbu afirmă în mesajul de Ziua Justiţiei că este cel mai dificil an pentru societatea românească şi pentru sistemul judiciar din istoria recentă a României, că momentele dificile sunt însă uneori lecţia cea mai bună, declarându-se convinsă că atât societatea românească, în general, cât şi sistemul judiciar au resursele de seriozitate, pregătire şi ingeniozitate necesare pentru a depăşi această situaţie atipică, conform News.ro.

Citește și: ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR a dus la CREȘTEREA notelor MARI la examene: aproape 900 de elevi cu nota 10 la Evaluare Națională

”Cunoaştem probabil cel mai dificil an pentru societatea românească şi pentru sistemul judiciar din istoria recentă a României. Momentele dificile sunt însă uneori lecţia cea mai bună pentru a învăţa să ne autodepăşim şi să reuşim să facem mai mult şi mai bine. Sunt convinsă că atât societatea românească, în general, cât şi sistemul judiciar au resursele de seriozitate, pregătire şi ingeniozitate necesare pentru a depăşi această situaţie atipică. Într-un an plin de provocări privind independenţa şi echilibrul sistemului judiciar, în special în ceea ce priveşte statutul judecătorilor, doresc să le mulţumesc colegilor mei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care îmi oferă zi după zi cel mai bun argument pentru a susţine poziţia sistemului judiciar şi locul puterii judecătoreşti în arhitectura constituţională a României – conduita şi înalta lor pregătire profesională sunt garanţia cea mai solidă a independenţei şi prestigiului instanţei supreme a României”, afirmă Gabriela Scutea.

Ea le transmite tuturor colegilor judecători, de la celelalte instanţe, aprecierea şi susţinerea Înaltei Curţi şi îi asigur că vor continua să facă tot ceea ce este posibil pentru a asigura, alături şi împreună cu ei, un sistem judiciar independent şi tot mai eficient.

”Colaboratorilor noştri procurori, avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, consilieri juridici le transmit că suntem pe deplin conştienţi că actul de justiţie este o muncă de echipă. În fiecare cauză în parte, fiecare actor judiciar are rolul său bine determinat, dar la nivel de sistem profesiile şi rolurile noastre sunt compatibile şi interdependente. Îmi exprim convingerea că vom găsi totdeauna echilibrul şi calea spre conlucrare. Le mulţumesc în mod public grefierilor, personalului IT şi tuturor categoriilor de personal auxiliar care constituie coloana vertebrală a sistemului judiciar. Rolul judecătorilor nu ar putea fi niciodată îndeplinit fără susţinerea lor permanentă şi indispensabilă”, transmite Scutea.

Cetăţenilor care apelează la serviciul public al justiţiei, şefa ICCJ le transmite aprecierea pentru răbdarea de care dau dovadă în ceea ce priveşte aspectele mai puţin reuşite ale modului de funcţionare a sistemului judiciar şi să îi asigură că le sunt înţelese nemulţumirile.

”I-am lăsat la urmă pentru că sunt cei mai importanţi, raţiunea de a fi a unui serviciu public nu poate să rezide în afara oamenilor pe care îi deserveşte. Facem tot ce este posibil pentru a face justiţia să evolueze şi sperăm să redobândim treptat încrederea şi aprecierea lor la cote comparabile celor din ţările cu sisteme constituţionale şi judiciare consolidate”, expşică preşedintele ICCJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.