Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICR Veneția va difuza online filmul 'Tradiţii şi obiceiuri româneşti de Crăciun'

Phoenix
cinema

Filmul ''Tradiţii şi obiceiuri româneşti de Crăciun'', subtitrat în limba italiană, va putea fi vizionat online marţi, începând cu ora 11:00, pe pagina de Facebook a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu prilejul sărbătorilor Crăciunului şi Anului Nou, informează Agerpres.

Proiectarea filmului este asigurată de Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galaţi în parteneriat cu Institutul Român de Cultură Şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, conform unui comunicat de presă al institutului.

Scurtmetrajul conţine o serie de colinde specifice zonelor etnografice din Moldova şi nord-estului Munteniei, care continuă a fi conservate şi promovate în perioada Crăciunului şi a Anului Nou în mediul rural, păstrător al unor preţioase tradiţii şi obiceiuri transmise din generaţie în generaţie.

Citește și: FOTO - George Simon a făcut show în Parlament! Primul gest surprinzător: 'Suntem noi și învățăm'

Au fost selectate colinde de Crăciun şi An Nou specifice lumii satelor aduse în atenţia publicului de toate vârstele în cadrul ediţiilor Festivalului de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou ''Tudor Pamfile'', desfăşurat anual la Galaţi şi organizat de Centrul Cultural Dunărea de Jos, reunind grupuri de colindători din mai multe judeţe din Moldova, Muntenia şi Dobrogea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.