Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICUTR Cluj-Napoca a realizat primele transplanturi pediatrice din acest an

www.pixabay.com
medici, spital, operație

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) a realizat în această săptămână primele transplanturi pediatrice din acest an, potrivit Agerpres.

Potrivit echipei de conducere a institutului, transplantul renal la copil este o procedură dificilă pe care şi-o asumă doar centrele cu experienţă.

"În primele două zile ale săptămânii, au fost realizate primele transplanturi pediatrice din acest an. A fost vorba de un transplant la un băiat de 13 ani din Braşov care a primit un rinichi de la mama sa şi de o fată din judeţul Timiş, care a primit un rinichi de la un donator pediatru cu moarte cerebrală, în vârstă de 14 ani, de la Oradea. Al doilea rinichi al donatorului de la Oradea, a fost transplantat unei tinere de 19 ani, din Satu-Mare, care avea insuficienţă renală cronică de la vârsta de 13 ani. (...) Echipa de transplant a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca este în măsură să răspundă oricăror provocări legate de transplantul renal", se arată în comunicat.

Echipa ICUTR transmite, prin intermediul comunicatului, şi un mesaj familiei care a acceptat donarea de organe.

Citește și: Planta care te calmează, te scapă de tuse şi îţi face bine la stomac

"Echipa ICUTR este recunoscătoare generozităţii familiei care a înţeles şi a acceptat actul donării. Datorită gestului lor nobil, mai multe persoane vor putea să trăiască", se arată în comunicat.

Anul acesta au fost realizate 32 de transplanturi renale dintre care 24 de la donator cu moarte cerebrală şi 8 de la donator viu.

ICUTR a trecut în ultimele luni printr-o perioadă dificilă, apelând inclusiv la ajutorul Ministerului Sănătăţii. La începutul anului 2017, din cauza unor acţiuni ale fostei conduceri, datoria acumulată de ICUTR din anul 2013 ajunsese la 1,7 milioane de lei. În plus, la finalul anului 2017, procesul de executare silită şi-a produs efectele, conturile din Trezorerie şi din bănci ale institutului fiind poprite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.